Premierul Finlandei, prima reacţie după ce a fost prinsă în club, la câteva ore după ce a intrat în contact cu un bolnav de Covid. Cum justifică prezenţa la distracţie

Premierul Finlandei, prima reacţie după ce a fost prinsă în club, la câteva ore după ce a intrat în contact cu un bolnav de Covid. Cum justifică prezenţa la distracţie

Premierul Sanna Marin (36 ani) a mers în club la doar câteva ore după ce ministrul de Externe, Pekka Haavisto, iar ea a fost declarat pozitiv cu Covid-19, iar ea fusese în contact cu acesta. Şeful guvernului de la Helsinki spune că şi-a lăsat telefonul de serviciu acasă, unde i-au fost trimise două SMS-uri prin care era îndemnată se se autoizoleze.

Premierul declară că secretarul de stat Henrik Haapajärvi i-a spus iniţial că directivele cu privire la covid-19 nu o obligă să se izoleze, în pofida faptului că s-a aflat în contact cu o persoană infectată.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

”Ar fi trebuit să dau dovadă de mai mult discernământ şi să reverific directivele care mi-au fost date. Îmi pare cu adevărat rău că nu am înţeles ce trebuia să fac”, şi-a cerut scuze conducătoarea social-democrată într-o postare pe Facebook, citată de BBC.

Opoziţia este cu atât mai critică, cu cât premierul nu a citit cele două SMS-uri care i-au fost trimise de către şeful securităţii Guvernului sâmbătă seara, în care i se transmitea să se izoleze. Însă ea nu avea telefonul de serviciu cu ea la club, pentru că l-a lăsat acasă.

Citeşte şi Finlanda condiţionează ridicarea restricţiilor de vaccinarea populaţiei. Va renunţa la ele abia când persoanele de peste 12 ani vor fi imunizate în proporţie de 80%

Un sondaj comandat de postul de televiziune MTV3 arată că două treimi dintre persoanele intervivate consideră această ieşire în clubul de noapte drept o ”greşeală gravă”.

În înregistrări video publicate de tabloidul finlandez Seiska, tânăra şefă a Guvernului este surprinsă, în seara respectivă, verificându-şi ceasul smart şi ţinând o cutie de bere în mână.

Epidemia, care s-a aflat mult timp la unul dintre cele mai scăzute niveluri în Finlanda, înregistrează în prezent recorduri în această ţară nordică, în care rata incidenţei a ajuns la 300 la 100.000 de locuitori.

”Sunt o reprezentantă a noii generaţii”, justifica Sanna Marin în octombrie, la televiziunea publică Yle, ”iar acest lucru se reflectă în felul în care muncesc şi trăiesc”.

Citeşte şi Mit spulberat. Scandal uriaş în Finlanda, după ce s-a aflat că micul dejun în familie al premierului e plătit cu 300 de euro din banii publici

În octombrie, în urma unor critici cu privire la organizarea unei petreceri la reşedinţa sa oficială, Sanna Marin a ţinut să le răspundă cu umor.

Premierul finlandez a publicat o fotografie pe Instagram care avea pe fundal un hit finlandez – ”hei, boom-boom-boomer, pune-ţi gheaţă în căciulă şi păstrează-şi sângele rece”.

Însă după noua controversă în care tânăra şefă de stat se află este mai puţin sigur că va scăpa prin umor.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV