Restricţii şi pentru oamenii străzii. Au nevoie de certificat de vaccinare pentru a putea dormi la metrou, la Berlin

Restricţii şi pentru oamenii străzii. Au nevoie de certificat de vaccinare pentru a putea dormi la metrou, la Berlin

În cazul în care persoanele fără adăpost nu deţin un statut 3G (sigla în germană de la „geimpft”, „genesen” şi „getestet”, însemnând „vaccinat”, „trecut prin bolă”, respectiv „testat negativ”), angajaţii transportului public din Berlin (BVG) vor putea să le expulzeze de pe peroane, scrie Berliner Zeitung.

Ştirea intervine după ce miercuri au fost extinse restricţiile care împiedică accesul în capitală şi în împrejurimi la mijloacele de transport public, inclusiv pe peroane, pentru berlinezii care nu deţin un certificat verde.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

Această extindere a restricţiilor a generat critici la adresa guvernului oraşului-land Berlin, după ce temperaturile au scăzut la valori de aproape zero grade Celsius în timpul zilei şi în condiţiile în care reţeaua subterană a metroului berlinez era principalul refugiu pentru oamenii fără adăpost.

Citeşte şi Capsule de dormit cu încălzire şi panouri solare pentru oamenii străzii din Germania. Cum arată adăposturile futuriste

„Suntem conştienţi că situaţia celor fără un acoperiş este deosebit de grea în pandemie„, a declarat vineri senatoarea Elke Breitenbach pentru cotidianul Tageszeitung.

Totuşi, a precizat ea, trebuie să respectăm legea de protecţie împotriva infecţiilor, iar cei fără adăpost pot efectua teste gratuite la centrele disponibile.

De asemenea, a precizat aceeaşi senatoare, Berlinul promovează o amplă campanie de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, fie în cabinetele medicale, fie la centrele de vaccinare.

Citeşte şi Tânără ucisă de un om al străzii, după ce aceasta îi dăduse de mâncare. Modul cumplit în care a omorât-o

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV