Susana Higuchi, fosta soţie a preşedintelui peruan Alberto Fujimori, a murit

Susana Higuchi, fosta soţie a preşedintelui peruan Alberto Fujimori, a murit

Fosta Primă Doamnă a Peru, Susana Higuchi, fostă soţie devenită ulterior critică virulentă a lui Alberto Fujimori, preşedinte din 1990 până în 2000, a decedat miercuri după o lungă suferinţă, a anunţat familia sa pe reţelele sociale, informează joi AFP.

„După o lungă luptă împotriva cancerului, mama noastră, Susana Higuchi, a plecat către Domnul”, a anunţa fiica sa, Keiko Fujimori, lidera opoziţiei şi de trei ori candidată înfrântă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Fiică a unor migranţi japonezi, Susana Higuchi, spitalizată într-o stare gravă de aproape o lună, avea 71 de ani.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

Nick Cannon este în doliu. Băiatul fostului soţ al lui Mariah Carey a murit la cinci luni

Ingineră de profesie, ea a avut patru copii cu Alberto Fujimori şi i-a finanţat campania electorală în 1990, când el nu reuşea să adune fonduri. Ilustru necunoscut, Fujimori era dat în sondaje drept învins cu scor mare de ultra-favoritul de atunci al scrutinului, scriitorul Mario Vargas Llosa.

Însă în 1994, pe când era Primă Doamnă, Susana Higuchi a denunţat într-un scandal răsunător violenţe conjugale şi acte de tortură. După divorţul său, ea a devenit unul dintre cei mai feroce critici ai regimului lui Alberto Fujimori, acuzându-l de corupţie.

În 1995, Susana Higuchi a încercat chiar să-şi înfrunte fostul soţ la urne, însă nu a putut merge până la capăt în acest demers, Alberto Fujimori făcând să treacă o lege ce le interzicea membrilor familei sale apropiate să poată accede la putere.

Doliu la Arhiepiscopia Ardealului. Soția Părintelui din Rădești s-a stins din viață la 22 de ani din cauza Covid. Nu era vaccinată

Ulterior, ea a îmbrăţişat o scurtă carieră politică în calitate de deputată, din 2001 până în 2006, în cadrul unui partid de opoziţie, ceea ce a înstrăinat-o de o parte din familia sa.

Însă ea s-a împăcat cu copiii săi şi a susţinut-o pe fiica sa Keiko în timpul scrutinelor prezidenţiale din 2016 şi din 2021.

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, 83 de ani, este în prezent spitalizat sub supravegherea poliţiei pentru o problemă cardiacă. Din 2007, el ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii, comise în cei zece ani de preşedinţie.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV