Trei zile de doliu naţional după accidentul soldat cu 55 de morţi în Mexic

Trei zile de doliu naţional după accidentul soldat cu 55 de morţi în Mexic

Guatemala a decretat trei zile de doliu naţional după ce 55 de migranţi ilegali, majoritatea guatemalezi, au murit într-un accident de camion în Mexic, a anunţat vineri ministrul afacerilor externe al Guatemalei, Pedro Brolo, informează sâmbătă AFP.

Tragedie în Mexic: 55 de migranţi morţi şi 54 de răniţi după ce un TIR s-a răsturnat IMAGINI ŞOCANTE

Preşedintele Alejandro Giammattei „va anunţa astăzi (vineri) trei zile de doliu naţional cu drapelul în bernă”, a precizat ministrul, care a făcut aceste declaraţii în faţa unui spital din Tuxtla Gutierrez, în sudul Mexicului, unde mai sunt îngrijiţi persoane rănite în acest accident. „În acest moment, toată Guatemala este în doliu”, a adăugat el.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

Circa 160 de migranţi, majoritatea fără acte şi proveniţi din ţări ale Americii Centrale, călătoreau ascunşi şi înghesuiţi în remorca unui camion, joi, spre nordul Mexicului, probabil spre frontiera americană, atunci când vehiculul s-a răsturnat pe autostradă lângă Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, ce se învecinează cu Guatemala.

O clădire Amazon s-a prăbuşit cu zeci de oameni în interior. Cel puţin 50 de morţi în urma torandelor

Accidentul s-a soldat cu 55 de morţi şi 105 de răniţi, majoritatea din Guatemala, dar şi din Honduras, Mexic, Ecuador şi Republica Dominicană, potrivit autorităţilor.

Migranţii care încearcă să scape de sărăcia şi violenţa din America centrală şi să ajungă în SUA traversează de regulă Mexicul, uneori înghesuiţi în camioane mari în transporturi organizate de traficanţi în condiţii extrem de periculoase.

Tradiţional culoar de trecere, Mexicul se confruntă în acest an cu un număr record de migranţi, veniţi nu doar din Honduras şi Salvador, ci şi din Haiti.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV