Veşti bune de la Bruxelles, vom continua să vorbim în toată Uniunea Europeană cu acelaşi tarife de acasă. Eliminarea roamingului a fost prelungită cu încă 10 ani

Veşti bune de la Bruxelles, vom continua să vorbim în toată Uniunea Europeană cu acelaşi tarife de acasă. Eliminarea roamingului a fost prelungită cu încă 10 ani

Eliminarea roamingului – una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani pentru consumatorii europeni – le permite, începând din 2017, pe o perioadă iniţială de cinci ani, să-şi folosească tarifele la nivel naţional în întreaga UE, fără vreun cost suplimentar. Ea vizează cele 27 de state membre UE – dar şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, însă nu Regatul Unit, care a încetat definitiv să aplice reglementările europene la 1 ianuarie.

Această desfiinţare a roamingului, care a intrat în vigoare în 2017, urma să înceteze în iunie 2022 – cu riscul de a ”umfla” facturile la telefonia mobilă ale europenilor atunci când călătoresc pe continent.Alte Articole

Nicoleta Luciu: ,,Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era …

România, singura ţară din Uniunea Europeană care se află …Începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor de cinci ani, …

”Prelungirea reglementărilor va garanta că persoanele pot să telefoneze, să trimită SMS-uri şi să navigheze pe Internet în timp ce călătoresc în alte state UE decât al lor, fără să se teamă de un şoc teribil la primirea facturii de la operatorul lor”, a anunţat într-un comunicat Consiliul European, care-i reprezintă pe Cei 27.

Enjoying free roaming within the EU? @Europarl_EN and @EUCouncil reached a political agreement to prolong roaming free regulation to 10 more years.

Europeans will be able to continue calling, texting and using mobile data while travelling within the EU at no extra costs!

— European Commission 🇪🇺 (@EU_Commission) December 9, 2021

Citeşte şi Ce se întâmplă cu telefoanele care intră involuntar în roaming. Specialiştii atrag atenţia: Nu scuteşte utilizatorii de plata acestui serviciu!

Acest compromis ceşte, în plus, plafonul preţului maxim pe care operatorii europeni şi-l pot factura unii altora în schimbul folosirii reţelelor lor de telecomunicaţii, ”în vederea garantării faptului că (dispoziţia) rămâne gestionabilă” economic pentru aceştia.

Iniţial, Comisia Europeană (CE) a propus de asemenea să se garanteze consumatorilor ”aceeaşi calitate şi aceeaşi viteză a conexiunii la reţa în străinătate ca acasă” – în contextul în care sunt afectaţi de o viteză încetinită în afara ţării -, un punct aprig discutat de către statele UE şi europarlamentari, grijulii să apere competitivitatea şi finanţele operatorilor.

Până la urmă, compromisul prevede că europenii vor putea beneficia în străinătate de aceleaşi servicii ca în ţara lor – acces la 5G, de exemplu -, dar că operatorii este necesar să-i informeze ”rapid” în cazl în care ”factori specifici” (o viteză mai mică, de exemlu) afectează calitatea serviciului.

Citeşte şi Telekom România a încasat 19 amenzi de la ANCOM, pe lângă cele aplicate pentru lipsa semnalului. Problemele pe care le-ar fi ignorat pentru a putea perfecta fuziunea cu Orange

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV