Bilanţ coronavirus 14 decembrie. O nouă zi cu sub 1.000 de cazuri COVID. Creşte numărul morţilor

Bilanţ coronavirus 14 decembrie. O nouă zi cu sub 1.000 de cazuri COVID. Creşte numărul morţilor

Bilanţ coronavirus 14 decembrie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 946 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Citeşte şi: EXCLUSIV Alexandru Rafila: „Sper ca până la sfârşitul anului sau în ianuarie să avem protocolul pentru prescrierea de antivirale în ambulatoriu” Ce spune de conflictul cu ArafatAlte Articole

Cel mai dubios cuplu din showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, …

Numărul real al deceselor COVID ar fi mai mare în România. …Vaccinare anti-COVID, un eşec în România. Cu cât a scăzut …

Bilanţ coronavirus 14 decembrie. De asemenea, au fost raportate 106 decese dintre care 17 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Numărul real al deceselor COVID ar fi mai mare în România. Raportul Comisiei Europene despre pandemie

Numărul deceselor asociate COVID-19 înregistrate la un milion de locuitori în România de la izbucnirea pandemiei şi până la sfârşitul lunii august 2021 este cu 12 procente mai mare decât cel înregistrat în medie în ţările Uniunii Europene, după cum reiese dintr-o analiză a Comisiei Europene privind situaţia sănătăţii din ţara noastră.

În anul 2020 România a înregistrat 16.000 de decese în contextul pandemiei de COVID-19. Alte 18.500 de decese au fost raportate până la sfârşitul lui august 2021, potrivit News.ro.

De altfel, rata mortalităţii cauzate de COVID-19 până la sfârşitul lunii august 2021 a fost cu aproape 12% mai mare în România decât media ţărilor Uniunii Europene, arată raportul publicat de Comisia Europeană, care analizează anual situaţia sănătăţii în fiecare dintre statele membre.

Potrivit statisticilor, în România s-au înregistrat aproape 1.790 de decese la un milion de locuitori, prin comparaţie cu media europeană de 1.590 de decese la un milion de locuitori.

Citeşte şi: EXCLUSIV Alexandru Rafila: „Sper ca până la sfârşitul anului sau în ianuarie să avem protocolul pentru prescrierea de antivirale în ambulatoriu” Ce spune de conflictul cu Arafat

Motivele pentru care numărul real al deceselor COVID ar fi mai mare în România

Astfel, indicatorul mai larg al mortalităţii în exces sugerează că numărul deceselor directe şi indirecte legate de COVID-19 în 2020 ar putea fi mult mai mare.

„În România, ca în multe alte ţări ale Uniunii Europene, numărul real al deceselor asociate COVID-19 poate fi mai mare decât numărul deceselor raportate, din cauza testării limitate dar şi din cauza dificultăţilor legate de stabilirea cauzei decesului în perioada de debut al pandemiei. Numărul deceselor cauzate de COVID 19 nu include decesele posibil indirecte – de exemplu cele care provin de pe urma accesului redus la servicii medicale pentru pacienţii non-COVID şi cele în rândul persoanelor care nu au beneficiat de tratament de specialitate din cauză că s-au temut că vor contracta virusul”, precizează documentul Comisiei Europene.

Mai mult, autorii raportului nu exclud ca, din cauza capacităţii scăzute de testare pentru depistarea COVID-19, să fie cazuri pozitive neidentificate, care să fi avut drept consecinţă inclusiv decese.

Cât despre decesele neasociate COVID, raportul Comisiei Europene relevă că rata deceselor care ar fi putut fi prevenite este a treia la nivelul Uniunii Europene. Aceasta poate fi atribuită în special afecţiunilor cardio-vasculare, cancerului pulmonar şi afecţiunilor asociate consumului de alcool.

Mortalitatea din cauze care au fi putut fi tratate este peste dublul mediei UE şi include decese cauzate de afecţiuni ale prostatei sau de cancerul de sân, care ar putea fi tratate.

De asemenea, Comisia Europeană aminteşte şi despre rata ridicată de consultaţii medicale la care s-a renunţat, pe fondul primului an al pandemiei, precum şi la nivelul scăzut în care România foloseşte telemedicina, prin comparaţie cu alte state din UE.

Autorii raportului au ţinut cont şi de presiunea pusă pe sistemul sanitar din România de pandemia COVID-19, dar şi de rata scăzută a vaccinării, despre care arată că este cauzată „în mare parte de ezitarea” populaţiei în privinţa vaccinării.

Citește și…

Ce trebuie să facă șoferii cu mașini mai vechi de opt ani. Autoritățile nu mai dau înapoi…

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV