InfoCons a publicat un studiu referitor la pâinea de pe piaţa românească: 50% dintre produse conţin E-uri, doar 26% afişează procentul ingredientului principal

InfoCons a publicat un studiu referitor la pâinea de pe piaţa românească: 50% dintre produse conţin E-uri, doar 26% afişează procentul ingredientului principal

Pentru realizarea studiului, InfoCons a examinat 50 de produse de tip pâine de pe piață. Produsele proveneau de la următorii producători/distribuitori: Carrefour, Auchan, Lidl, România Hypermarche, Frontera Trading, Grewe, Karamolegos Bakery România, Dobrogea Grup, C. Boromir, Oltina Impex, Velrom, Smart Food Solutions, Vel Pitar.

După efectuare studiului, datele obținute au fost analizate și centralizate de InfoCons. Aceștia au constatat că doar 26% din totalul produselor ce au fost studiate afișau pe eticheta procentul ingredientului principal.Alte Articole

În sfârșit! Loredana Groza a recunoscut! „Așa a fost să …

O subvariantă a Omicron, care ar putea fi mai agresivă decât …Legea care permite anumitor bolnavi cronici să-şi facă investigaţii …

Ingredientele principale regăsite au fost făina de diverse tipuri sau amestecul de panificație.

Făina a fost regăsită in compoziția produselor examinate în proporții cuprinse între 26 și 78%.

Amestecul de panificație a fost regăsit in compoziția produselor examinate în proporții cuprinse între 7 și 69,4%.

Procentul de cartofi, cerealele sau semințele regăsit în produsele examinate:

14% conțin semințe în proporții cuprinse între 1,2% și 29%.

4% conțin cereale în proporții cuprinse între 13,2% și 16,7%.

4% conțin cartofi sub formă de fulgi de cartofi în proporții cuprinse între 4% și 6%.

Citeşte şi: O subvariantă a Omicron, care ar putea fi mai agresivă decât prima, a fost descoperită în Israel

Doar 44% din produsele ce au fost examinate menționau tipul de faină folosit pentru prepararea produsului. S-au identificat 5 tipuri de făină:

Făina de tip 650 se află în compoziția a 77,27% din produsele studiate.

Făina de tip 1250 se află în compoziția a 72% din produsele studiate.

Făina de tip 550 se află în compoziția a 9% din produsele studiate.

Făina de tip 480 se află în compoziția a 5% din produsele studiate.

Făina de tip 1350 se află în compoziția a 5% din produsele studiate.

66% din produsele ce au fost examinate cu ocazia studiului făcut de InfoCons nu menționau sursa de proveniență a ingredientelor principale.

50% din produsele ce au fost studiate de InfoCons pentru realizarea acestui studiu, au în compoziție lor E-uri. Tipurile de E-uri ce au fost regăsite cel mai des în pâinea studiată sunt:

Acidul Ascorbic (E300) – acesta a fost regăsit în 60% din produsele studiate.

Acidul Sorbic (E200) – acesta a fost regăsit în 48% din produsele studiate.

Propionatul de Calciu (E282) – acesta a fost regăsit în 40% din produsele studiate.

Cantitatea de zaharuri ce a fost regăsită în pâine este cuprinsă intre 0,22g și 7g. În ceea ce privește sarea din compoziția acesteia, cantitatea este cuprinsă între 0,1g și 2,3g. 2% din produsele ce au fost studiate nu menționau dacă în compoziția lor se regăsesc zaharuri sau sare.

Citeşte şi: Legea care permite anumitor bolnavi cronici să-şi facă investigaţii cu prioritate a fost publicată în Monitorul Oficial

Citește și…

Soc in lumea politica! A murit chiar acum! DOLIU URIAS IN PARLAMENT:

Vestea tristă a zilei, din păcate s-a confirmat. Horia Moculescu..

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV