Ion Țiriac, lovitură de proporţii pe piaţa financiară. A vândut o mare companie din România

Ion Țiriac, lovitură de proporţii pe piaţa financiară. A vândut o mare companie din România

Ion Țiriac, lovitură de proporţii pe piaţa financiară. Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a acestui an, fiind supusă analizei și aprobării autorității competente. Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia.

Ion Țiriac, lovitură de proporţii pe piaţa financiară. A vândut o mare companie din RomâniaAlte Articole

În sfârșit! Loredana Groza a recunoscut! „Așa a fost să …

INS anunţă dezastrul pentru români: Gazele s-au scumpit cu …Harta judeţelor cu cele mai bune salarii din România. Vezi …

Planul Băncii Transilvania prin această achiziţie este atât implicarea directă într-un model de afaceri de nișă care face diferența pe piața auto, cât și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative, scrie ECONOMICA.NET.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Ion Ţiriac, al treilea cel mai bogat român. Mărturisiri despre cel mai mare regret şi pasiunea la care nu renunţă nici acum la 82 de ani

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate.

Citește și…

Soc in lumea politica! A murit chiar acum! DOLIU URIAS IN PARLAMENT:

Vestea tristă a zilei, din păcate s-a confirmat. Horia Moculescu..

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV