Sanatate

Aplicaţia care anunţă când ai intrat în contact cu o pesoană infectată cu COVID 19 este dezvoltată în Franţa

loading...

Franţa, care a intrat în a patra săptămână de carantină pentru a încetini răspândirea coronavirusului, explorează modalităţi de a pune capăt restricţiei de circulaţie, inclusiv aplicaţii de urmărire a contactelor.

“În lupta împotriva COVID-19, tehnologia poate ajuta”, a declarat Cedric O pentru ziarul Le Monde într-un interviu. “Nimic nu va fi decis fără o dezbatere mai amplă”, a mai spus oficialul francez.

El a afirmat că Franţa lucrează la un proiect numit “StopCovid”, o aplicaţie prin bluetooth pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe bază de voluntariat.

Eficienţa sa va depinde de utilizarea în mod voluntar de către persoanele care au fost testate pozitiv. Aplicaţia va anunţa apoi toate persoanele care au fost în contact strâns cu aceştia că s-au aflat în prezenţa cuiva care s-a identificat ca fiind testat pozitiv la coronavirus.

“Aplicaţia vă va informa pur şi simplu că aţi fost în contact în zilele precedente cu cineva care a fost testat pozitiv”, a mai spus Cedric O, adăugând că un grup de experţi lucrează la un prototip de câteva zile, însă data lansării este incertă.

Aplicaţia franceză va folosi doar bluetooth şi nu geolocalizarea, a afirmat Cedric O, şi nu va urmări deplasările unui utilizator. Datele vor fi anonime şi vor fi şterse după o anumită perioadă. Germania şi Elveţia lucrează la aplicaţii similare, a adăugat el.

Citeşte şi: Vaccinul împotriva COVID 19 finanţat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

Sursa: RomaniaTV