Are 14 Ani Si A Adus Pe Lume Primul Ei Copil, La Maternitatea Din Botosani! Ea A Ramas Gravida Cand Inca Avea 13 Ani

O adolescentă de 14 ani din Botoșani a adus pe lume chiar saptamana trecuta. Copila a născut prin cezariană, iar în prezent ea și micuțul așteaptă să fie externați și să meargă acasă, la tatăl bebelușului care are 22 ani.

O minoră din judeţul Botoșani a născut la finele saptamanii trecute un băiețel de 3.690 de grame. Adolescenta de 14 ani a adus pe lume copilul prin cezariană, în maternitate. Ea și copilul sunt sănătoși și vor fi în curând externați.

Politistii au intrat pe fir si au cerut detalii crezand ca acest copil a aparut in urma unui abuz, dar atat parintii fetei cat si cei ai baiatului au sustinut ca asa este in etnia lor si ca sunt de acord cu relatia dintre cei doi pentru ca se iubesc si vor avea grija cum stiu ei mai bine de acest bebelus.

35 de copii aduși pe lume de mame minore, la Maternitatea Botoșani, în anul 2020

Statisticile arată că în primele cinci luni din 2020 la Maternitatea Botoşani s-au născut 995 de copii, dintre care 35 au aduşi pe lume de fost aduși pe lume mame cu vârste sub 18 ani.

Majoritatea mamelor sub 18 ani provin din mediu rural şi sunt la prima naştere. Două fete însă, sunt din mediul urban, iar alte două minore se află la a doua naştere.

Cu toate că au vârste fragede, niciuna din mamele minore de la Maternitatea Botoșani nu şi-a abandonat copilul. În majoritatea cazurilor, bunicii și-au luat responsabilitatea de a avea grijă de copil şi de nepot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *