Externe

COVID-19, mai devastator ca oricând. Anthony Fauci: “SUA ar putea ajunge la 100.000 de infectări pe zi”

loading...

SUA au depășit 40.000 de infectări zilnice și au ajuns la aproape 2,7 milioane de îmbonăviri și 129.000 de decese. Numărul infectărilor e în creștere în 36 de state americane, iar California, Texas, Florida și Arizona au suspendat deja planurile de relaxare a restricțiilor. În aceste condiţii, nu sunt surprinzătoare îngrijorările doctorului Anthony Fauci.

“Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone cu probleme, toată țara este pusă în pericol. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi, nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă. Prin urmare, sunt foarte îngrijorat. Sunt foarte îngrijorat fiindcă situația s-ar putea înrăutăți considerabil”, a spus reputatul doctor.

Citeşte şi Boris Johnson a răbufnit: “Nu mai putem fi prizonierii crizei Covid”

Anthony Fauci și-a exprimat îngrijorarea față de aglomerațiile în care oamenii nu poartă măști și față de recomandările inadecvate pentru relaxare. “Vom continua să ne confruntăm cu multe probleme”, a avertizat el. Întrebat dacă pandemia este sub control, Fauci a spus: “Nu sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă, pentru că mergem într-o direcție greșită dacă privim creșterea numărului de cazuri, așa că trebuie să facem ceva în acest sens și trebuie să o facem rapid. În mod clar, nu avem situația sub control acum”.

Fauci a spus că nu poate face o predicție exactă a numărului de cazuri și decese care se vor înregistra în SUA până la finalul pandemiei, dar a spus: “Va fi foarte dureros, vă pot garanta asta”.

Sursa: RomaniaTV