Social

Doliu în lumea filmului. S-a stins la spital, după o lungă suferinţă

loading...

Kurt Luedtke a murit la Beaumont Hospital în Royal Oak, a anunţat Detroit Free Press. Luedtke a lucrat la ziar începând din 1965 şi a făcut parte din echipa de jurnalişti care a câştigat premiul Pulitzer pentru relatarea revoltelor din 1967 în Michigan. A devenit editor înainte de plecare sa la vârsta de 33 de ani în favoarea unei cariere de scenarist.

Luedtke a făcut echipă cu Pollack şi a scris scenariul pentru filmul “Out of Africa” din 1985, bazat pe cartea despre Isak Dinesen, scrisă de Karen Blixen în care îşi povesteşte viaţa în Kenya la începutul secolului al XX-lea.

Oliviu Gherman a murit! Fostul preşedinte al Senatului s-a stins la 90 de ani

Cu Robert Redford şi Meryl Streep, “Out of Africa” a câştigat şapte premii Oscar în 1986, inclusiv pentru “cel mai bun scenariu adaptat” de Luedtke, “cel mai bun film” şi “cel mai bun regizor” pentru Pollack.

Luedtke a mai lucrat cu Pollack şi în 1999 la “Random Hearts”, cu Harrison Ford şi Kristin Scott Thomas, adaptând thrillerul după romanul lui Warren Adler.

Un alt film la care a colaborat cu Sydney Pollack, “Absence of Malice”, cu Paul Newman, Sally Field, Melinda Dillon şi Wilford Brimley, i-a adus lui Newman o nominalizare la premiile Academiei pentru “cel mai bun actor”, lui Dillon pentru “cea mai bună actriţă în rol secundar” iar lui Leudtke pentru “cel mai bun scenariu original”.

El a lucrat şi la primele variante ale scenariilor “Schindlers’s List”, în regia lui Stephen Spielberg, şi la “Rain Man” cu Pollack, înainte de a devenit proiectul lui Barry Levinson. În ciuda succesului său în industrie, scenaristul a refuzat să se mute în California, preferând să rămână în Michigan.

Sursa: RomaniaTV