Doliu în România! A murit o legendă a sportului românesc

În ultima vreme au plecat dintre noi o mulțime de oameni importanți. Ne-au părăsit adevărate Legende, oameni care au scris istorie cu reușitele lor și aflăm acum că a mai murit o personalitate. Mai exact, un sportiv de renume a plecat din această lume, când nimeni nu se aștepta la așa ceva.

A murit Radu Bădică

Radu Bădică a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni din sportul românesc. Bărbatul avea doar 46 de ani și era considerat o legendă a pescuitului sportiv, fiind supranumit chiar Regele pescarilor. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, mai ales pentru că bărbatul era foarte activ.

Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit miercuri, 7 iulie. Bărbatul s-a simțit rău dimineața, iar starea lui s-a agravat spre seară și trupul a cedat. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el și tot ce le-a rămas a fost să constate decesul marelui sportiv.

Radu era tatăl unei fete de 16 ani, care acum a rămas doar în grija mamei. Anunțul tragic a fost făcut de bunul său prieten, jurnalistul Oreste, care a transmis câteva gânduri și a explicat cât de mare este pierderea.

„Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viața frumoasă! Un om splendid care avea darul și harul de a risipi orice îngrijorare sau tristețe! Te iubim, Grasule! Și îi invidiem pe îngeri căci ei sunt acum cu tine! Dumnezeu sa te mângâie si sa vegheze asupra familiei tale!”, a scris jurnalistul.

Radu, o carieră uimitoare

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. A obținut peste 300 de trofee în acest sens și a mai practicat și judo, unde a înregistrat realizări uimitoare.

Bărbatul a fost dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap și a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. A pescuit pe cele mai cunoscute râuri din Europa si a format în acest sport o mulțime de tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *