Stiri

Gheorghe Falcă: “Autorităţile trebuie să arate toleranţă zero faţă de bombardieri”

loading...

„Evenimentele din ultimele zile, precum cele din Săcele, Hunedoara şi Rahova ne arată o revenire a unui tip de infracţionalitate specific anilor ’90, atunci când în România se consolidau grupări infracţionale puternice, de cele mai multe ori în strânsă legătură cu instituţii ale statului care aveau de fapt menirea legală să lupte împotriva lor”, arată europarlamentarul liberal, Gheorghe Falcă, citat de Adevărul.ro.

În ultimele săptămâni, infractorilor din România li s-au adăugat membri ai unor grupări extrem de periculoase care acţionau în ţări din Uniunea Europeană, ceea ce face să avem în prezent un potenţial cocktail infracţional uriaş. Aceşti oameni vor testa în săptămânile următoare vigilenţa dar mai ales forţa statului român şi a instituţiilor care se ocupă cu combaterea infracţionalităţii”, a completat liderul PNL.

Europarlamentarul PNL crede că statul român trebuie să trimită încă de la început mesajul ferm că nu vom accepta niciun fel de derapaj.

„Dacă statul român va acţiona ferm împotriva acestor persoane cu comportament violent va da un puternic semnal de alarmă tuturor celor care cred că România este un sat fără câini. Dacă în schimb statul român va arăta cele mai mici vulnerabilităţi în lupta cu grupările interlope sau cu micii bombardieri, atunci infracţiunile ar putea creşte enorm în următorea perioadă. Singura soluţie pentru protejarea vieţii şi integrităţii românilor este să arătăm toleranţă zero faţă de orice activitate infracţională”, a mai afirmat Falcă.

Citeşte şi: Comunitate de 500 de romi din Vadu Crişului vor fi izolaţi sub paza jandarmilor, după ce au refuzat testarea anticoronavirus

Sursa: RomaniaTV