Imagini greu de privit de la locul accidentului..

Viorel Duia (22 ani), un tânar din Slobozia Bradului, este responsabil de moartea Laurei Stoica și a logodnicului său. Duia a lăsat în urmă o soție și o fetiță de numai patru ani.Tragedia petrecută joi seara s-a datorat, cel mai probabil, oboselii la volan. Cei doi bărbați din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea au condus fără pauză aproape 600 de kilometri.

Lumea muzicii din România este în doliu după moartea cântăreței Laura Stoica (39 ani) și a logodnicului său, Cristian Mărgescu, baterist în trupa artistei. De asemenea, o familie din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, plânge după tânărul Viorel Duia (22 ani), șoferul Daciei Papuc implicată în accidentul de joi seara. Acesta a lăsat în urmă o soție și o fetiță de numai patru ani. Groaznicul accident de circulație s-a produs pe șoseaua București – Urziceni, în apropiere de comuna ialomițeană Sinești, joi seara, în jurul orelor 21:00. Responsabil de producerea tragicului eveniment este șoferul vrâncean, despre care se bănuiește că a adormit la volan și a pătruns pe contrasens. Dacia Papuc s-a izbit cu mașina condusă de logodnicul Laurei Stoica, impact în urma căruia au murit trei persoane.

Accidentul, în urma căruia și-a pierdut viața solista de muzica rock Laura Stoica, a fost produs, cel mai probabil, pe fondul oboselii la volan

. “În timp ce conducea o Dacie Papuc, Viorel Duia s-a izbit frontal cu autoturismul Renault Clio. Se bănuiește că șoferul Daciei a adormit la volan, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens. La fața locului nu s-a găsit nici o urmă de frânare la autoturismul Dacia”, ne-a declarat inspectorul principal Mirela Ciontu, de la Biroul de presă al IJP Vrancea. Bănuielile polițiștilor sunt bazate pe faptul că traficul în zona respectivă era redus la acea oră, carosabilul uscat, iar impactul s-a produs după o curbă ușoară la dreapta. Imediat după accident, la fața locului au sosit mai multe ambulanțe de la București și Urziceni, dar medicii nu au putut face nimic pentru cei doi muzicieni și nici pentru tânărul din Slobozia Bradului. Toți trei au murit pe loc, decesul producându-se din cauza mai multor fracturi craniene. Cel mai norocos dintre cei implicați în accident a fost tatăl șoferului Daciei, Nicușor Duia (43 ani), tot din Slobozia Bradului, județul Vrancea. Bărbatul a scăpat cu viață și, în prezent, se află internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Medicii spun ca Nicușor Duia se află în afara oricarui pericol, deși a suferit multiple fracturi. Vrânceanul nu a putut da anchetatorilor prea multe detalii despre împrejurarile în care fiul său a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit autoturismul Renault Clio. El a declarat doar că, în momentul impactului și-a pierdut cunostința pentru câteva secunde. Mașina Dacia Papuc a fost distrusă în totalitate, iar autoturismul Renault Clio a fost avariat în proporție de peste 50-60 la sută.

Ultimul concert, în fața unei sali pline

Laura Stoica se întorcea, împreună cu viitorul său soț, de la un concert dedicat femeilor, organizat de Primaria Urziceni la Casa de Cultură din localitate. Artista a susținut ultimul său concert în fața unei săli pline, iar la final a refuzat invitația la masă a directorului Casei de Cultura din Urziceni. Cristi Margescu, 36 ani, s-a urcat la volanul masinii Renault Clio, proprietatea cântăreței, iar cei doi au plecat spre București. La 30 de kilometri de capitaăa, drumul muzicienilor a fost întrerupt pentru totdeauna. Laura Stoica era însărcinată în luna a treia și anunțase în urmă cu câteva săptămâni că urma să se căsătorească imediat dupa Paști. Tragedia este la fel de mare și în familia lui Viorel Duia, șoferul care a cauzat accidentul. În urma tragicului eveniment, o fetiță de patru ani a rămas fără tată. Șoferul Daciei Papuc, se întorcea de la Slatina împreună cu tatăl său, Nicusor Duia. Aceștia au plecat dimineață la Slatina și au condus, cu rândul, până în localitatea olteană de unde au cumpărat niște acumulatori. Fără a face pauză, cei doi s-au întors spre casă. “Provin dintr-o familie care nu a creat probleme niciodată. Se

ocupau de comerț prin toata țara. Vindeau fier, oi, berbeci sau fasole. Joi seara se întorceau spre casă și aveau mașina încărcată cu 2.000 de kilograme de baterii uzate, pe care urmau să le valorifice la fier vechi. Cu câteva minute înainte de producerea accidentului cei doi au sunat acasă și au anunțat că sunt bine și că în maxim două ore vor fi acasă”, ne-a declarat primarul comunei Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu. Imediat dupa aflarea veștii, 50 de cetățeni rromi din comună au plecat spre Sinești, în semn de solidaritate cu consătenii lor.

Șoseaua morții

Laura Stoica, nascută la 10 octombrie 1967, s-a lansat în 1990 la festivalul de la Mamaia. în 1991 a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia “Un actor grăbit”, de Bogdan Cristinoiu, a fost melodia anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente. Primul album, intitulat “Focul”, a apărut în 1994. De atunci, melodiile Laurei Stoica au fost incluse pe dierse compilații, în 1997 lansând al doilea album, “Nici o stea”. Pentru perioada următoare, Laura Stoica avea programate mai multe concerte în țară, acestea venind după o pauză de câțiva ani din prim-planul scenei muzicale. În anul 2000

Laura Stoica a absolvit Facultatea de Teatru, Secția Arte, din cadul Universității Ecologice din București, în clasa Adrianei Popovici. Drumul național 2, care face legătura între Urziceni și București tinde să devină un traseu al morții pentru cei din lumea muzicii. În urmă cu mai mulți ani, pe aceasta șosea, în dreptul localității Coșereni, la doar 10 kilometri de locul unde a murit Laura Stoica, soții Doina și Dan Aldea Teodorovici și-au pierdut viața într-un groaznic accident de circulație. Coincidențele triste între cele două tragedii continuă, pentru că și sotii Teodorovici se grăbeau să ajungă acasă, în Republica Moldova, după un concert susținut la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *