Stiri

În ciuda restricțiilor, românii au mers în număr mare la biserică, în această dimineață (Video)

loading...

În ciuda restricțiilor anunțate seara trecută de ministrul de Interne Marcel Vela, care a recomandat limitarea deplasărilor în afara locuinței, românii au luat cu asalt bisericile, în această dimineață.Sâmbătă seara, Guvernul României a adoptat noi măsuri de limitare a circulaţiei persoanelor şi a întrunirilor, odonanța militară care le aprobă fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Horoscop 22 martie 2020. Întâlnire secretă şi planuri de viitorDocumentul prevede măsuri stricte, una dintre ele fiind că actele religioase pot fi oficiate de preoți doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane.Mai mult, potrivit ordonanței militare, “se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”.În ciuda acestor restricții, românii au mers în număr mare la bisericile din București și din țară, în această dimineață, pentru a participa la slujba de duminică. 

Biserica Sfantul Visarion, București Biserica de pe strada Emil Gârleanu, București ConstanțaVezi 4 imagini în GalerieSatu MareVezi 4 imagini în Galerie

Sursa: Observator