Politica

Klaus Iohannis, prima reacţie după demisia ministrului Sănătăţii. “Am semnat decretul de numire a noului ministru”

loading...

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

Am primit în cursul acestei dimineţi de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.  

Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru.

Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în sistemul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile. 

Aşa cum ştiţi, începând cu ora 17, voi participa la o videoconferinţă cu membrii Consiliului European dedicată măsurilor legate de combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Pandemia afectează grav toate statele membre ale Uniunii şi este nevoie de acţiune comună susţinută la nivelul Uniunii pentru a încerca să limităm pe cât posibil efectele negative ale acestei crize.

Din perspectiva noastră, a României, şi a priorităţilor noastre în gestionarea provocărilor pe care le-a determinat această epidemie, intenţionez să subliniez în cadrul acestor discuţii o serie de aspecte deosebit de importante pentru noi. 

În primul rând, la nivelul Uniunii, prin intermediul CE, au fost demarate proceduri de achiziţii în comun de echipamente şi dispozive medicale necesare gestionării epidemiei. Este vorba despre mănuşi, echipamente de protecţie, ventilatoare şi echipamente de laborator. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia joi dimineață, în plină criză COVID.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că îi trimite președintelui Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Sănătății a secretarului de stat Nelu Tătaru.

Reacţia lui Ludovic Orban după demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătăţii. “Regret decizia domnului ministru”

Sursa: RomaniaTV

Comment here