Social

La câte grade trebuie să setăm aerul condiţionat pentru a nu ne îmbolnăvi

loading...

Trebuie să reglaţi temperatura aerului condiţionat astfel încât să nu existe o diferenţă mai mare de 10 grade între cea de afară şi cea din casă sau maşină. Medicii recomandă să evitaţi contactul direct cu aerul condiţionat. Direcţionaţi-l către mijlocul camerei!

Efect de șoc termic

Problemele apar de obicei atunci când diferenţa de temperatură este resimţită de organism ca fiind una foarte mare. Atenție! Nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu peste 6 °C sub cea de la exterior. Temperaturile mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât.

 Cinci greşeli frecvente pe care le fac şoferii cu sistemul de aer condiţionat

Temperatura potrivită la care trebuie setat aerul condiţionat pe timp de CANICULĂ

 „Muşchii au un rol vital atât în determinarea mişcării, cât şi în menţinerea unei temperaturi optime a corpului. Iată de ce, atunci când intră în contact direct cu temperaturile scăzute ale aerului condiţionat, muşchii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului.

Multe persoane simt că au rămas „înţepenite”

Pentru a accentua senzaţia de răcorire, cele mai multe persoane se poziţionează chiar în direcţia în care bate aerul condiţionat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât să creeze un alt disconfort termic şi să determine muşchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordaţi.

Acesta este momentul în care cele mai multe persoane simt că au rămas „înţepenite”, apar dureri ale muşchilor şi articulaţiilor şi imposibilitatea de mobilizare”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mişcare, potrivit Mediafax.

Aerul condiționat are efecte asupra sănătății

Sinuzita presupune inflamarea sinusurilor nazale și poate fi provocată de aerul uscat din încăperi și sistemele de ventilație a aerului, potrivit HealthCentral.com.

Racoarea eliberată vara de aerul condiționat conduce către o reducere a variabilității temperaturii ambientale în cazul multor persoane. Oamenii trăiesc pe toată perioada anului în încăperi cu temperaturi constante, astfel încât organismul nu trebuie să depună efort pentru a se încălzi sau răci.

Sursa: RomaniaTV