Leuşteanul te ajută să scapi rapid de petele de pe piele – Cum trebuie să procedezi

Principiile active din leuştean au o puternică acţiune terapeutică asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin şi a celui imunitar.

Cules primăvara, leuşteanul proaspăt este considerat deopotrivă un elixir de sănătate şi de frumuseţe pentru piele:

  • Acţionează eficient contra reacţiilor alergice la nivelul pielii
  • Tratează tulburările de pigmentare (pete) ale pielii
  • Previne infecţia şi grăbeşte refacerea ţesuturilor distruse (arsuri)

Pete pe piele

  • Apărute în contact cu diverse substante chimice

Se obţin efecte excepţionale dacă se freacă pielea pe zona afectată cu frunze proaspete de leuştean, zdrobite în prealabil. Aplicaţia durează 5 minute şi se repetă de 2 ori pe zi, pe o perioadă de 1 săptămână.

  • Apărute pe fondul unor tulburări interne

Se freacă pielea cu frunze de leuştean proaspete şi zdrobite. Aplicaţia durează 5 minute şi se repetă de 2 ori pe zi. Tratamentul extern este dublat cu o cură de dezintoxicare: se iau 12 linguriţe de suc de leuştean pe zi, cel puţin 2 săptămâni.

Cum se obţine sucul de leuştean:

se adaugă în blender o mână de frunze proaspete împreună cu 4 linguri de apă; se mixează, după care se lasă jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează; se diluează în puţin suc de rădăcină de morcov.

Reacţii alergice la nivelul pielii

Următorul remediu are efecte antihistaminice directe, diminuand inflamația şi calmând mâncărimile.

  • Se iau frunze proaspete de leuştean, se toacă foarte bine pe o planşetă de lemn, în blender sau în mojar, şi se învelesc într-un tifon subţire, care se aplică pe locul afectat. Se lasă să acţioneze timp de o oră, zilnic, până la ameliorare.

Arsuri de gradele I şi II

Aplicaţia cu leuştean proaspăt are efecte calmante locale, antiinflamatoare, prevenind infecţia şi grăbind refacerea ţesuturilor distruse.

  • Se ia o mână de frunze proaspete de leuştean şi se striveşte pe o planşetă de lemn, după care se aplică pe locul afectat. Se lasă să acţioneze cel puţin o oră.

Precauţii, contraindicaţii

Intern, leuşteanul nu se foloseşte în perioada sarcinii, iar în timpul alăptării sunt permise maximum 3 g pe zi de frunze proaspete. În cazuri foarte rare, leuşteanul administrat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp poate avea un efect iritativ în infecţiile renale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *