Politica

Ludovic Orban, după vizita la fabrica Ford şi Dacia. “Nu cred că se poate în situaţia în care CCR să rescrie Constituţia”

loading...

Principalele declaraţii ale premierului Orban

Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford şi industria de automobile şi economia în ansamblu. 

Obiectivul nostru cel mai important este, după ce vom depăşi vârful epidemiei şi lucrurile vor tinde să revină la normal, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei.

Cum să devină necunostituţională starea de urgenţă? Nu cred că se poate în situaţia în care CCR să rescrie Constituţia.

Reacţie după ce CCR a decis să amenzile date în perioada stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Sunt amenzile prevăzute în ordonanţă. Noi am mărit amenzile pentru a creşte gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Se dau la nivelul anterior emiterii ordonanţei de urgenţă.

Am încredere că după data de 15 mai instanţele îşi vor relua activitatea. 

Despre măsurile de relaxare a restricţiilor după 15 mai. Ceea ce a comunicat preşedintele este sigur. Dacă vor apărea şi alte motive temeinice de părăsire a localităţii, ele vor fi incluse. Suntem într-o analiză a acestor motivele de părăsire a localităţii. Când vom lua o decizie, o vom anunţa. Această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a Comitetului naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă după declararea stării de alertă.

Este clar că trebuie schimbate că au dus la o asemenea componenţă a CCR care să o transforme într-un inamic al Constituţiei.

Despre elevii care susţin examenele de final de an. Avem o legislaţie, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare. În baza examenului de evaluare se fac înscrierile la licee.

Suntem pregătiți să luăm și alte forme precum separare cu plexiglas. Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă. Le vom organiza astfel încât elevii să nu se infecteze.

Ludovic Orban a ajuns, joi, la ora 11, la uzina Ford din Craiova. Ulterior, la ora 14:30, şeful Executivului va merge la Uzina Dacia din Mioveni. Ludovic Orban va prezenta ce a discutat cu conducerea companiei.

Uzinele Dacia şi Ford şi-au reluat luni activitatea, după ce au suspendat producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Vânzările Dacia au scăzut cu 40 la sută în toată lumea pe fondul crizei de coronavirus

Activitatea pe platforma industrială Dacia a fost reluată parţial pe 21 aprilie, pe bază de voluntariat, la Uzina Mecanică şi Şasiuri (motoare, cutii de viteze, şasiuri, aluminiu, logistică) şi la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj.

De luni, s-au reluat în totalitate activităţile în ambele uzine

Cei mai mulţi dintre salariaţii Dacia, 13.500 dintre cei 14.000 de angajaţi, au fost în şomaj tehnic.

Uzinele Dacia de la Mioveni şi-au reluat activitatea pe bază de voluntariat. Angajaţilor li se ia temperatura la intrare VIDEO

În schimb, Ford a reluat gradual producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, începân din 4 mai. La fabrica din Craiova, activitatea a fost reluată în mod etapizat, într-un schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare, conform Ziare.com.

Ford va produce măşti de protecţie şi viziere

Ford a anunţat că va produce măşti de protecţie pentru a fi folosite în uzinele sale din toată Europa. 

“Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii”, se arată într-un comunicat emis de Ford.

De asemenea, Ford Craiova va produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie în cadrul uzinei.

Ford România îşi reia activitatea. Cum se va face intrarea în uzina-gigant de la Craiova

Sursa: RomaniaTV