Ludovic Orban își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Cel mai probabil DA”

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, a declarat, întrebat de o posibilă candidatură la prezidențiale, că reflectă foarte serios și că „cel mai probabil da”.

Ludovic Orban a spus că obiectivul său fundamental pentru 2024 este să nu câștige PSD președinte, dacă câștigă, 10 ani de zile vor avea tot.

 

”Am anunțat că reflectez foarte serios la această candidatură, cel mai probabil da”, a spus Orban, întrebat dacă se gândește să intre în cursa pentru președinția României.

Despre o alianță pe dreapta, liderul Forța Dreptei a explicat că el este ”un om realist, iar ecuația alegerilor din 2024 este o ecuație pe care încă nu o putem anticipa 100%”.

 

„Nu se știe, va merge PSD împreună cu PNL, eu cred că este planul lui Iohannis. Inclusiv la alocale este posibil să mărgă, pentru că am auzit mulți baroni din partea PNL-ului, mai puțin din zona PSD care, ca să prezerve pozițiile, le-ar conveni să facă sau alianță să fie susținuți la Consiliile Județene și la municipii. ”, a spus Orban.

 

Fostul șef al liberalilor a spus că e dificil să facă o evaluare a modului în care va arăta politica românească la începutul lui 2024, având în vedere că alegerile europarlamentare vor fi primele, apoi locale în septembrie, parlamentare și prezidenţiale.

„Trebuie luate nişte decizii. Obiectivul meu fundamental pentru 2024 este să nu câștigi PSD-ul președinției României pentru că câștigă, 10 ani de zile vor avea tot”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forţa dreptei a precizat că „gândeşte o strategie pentru a maximiza şansele de a câştiga a prezidenţialelor cu un candidat decent, democratic”. „Astăzi, PNL semănă din ce mai mult cu PSD și din ce în ce mai nefrecventabil”, a completat el.

 

Despre o forță de dreapta, Ludovic Orban a menționat că a deschis un dialog cu potențiale parteneri din opoziție care sunt apropiați ca gândire politică, cu două formațiuni, USR și PMP.

„Nu am deschis un dialog. După dialogul următor cooperări, acțiuni comune”, a mai afirmat Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *