Externe

Mai mult de o săptămână de REVOLTE în SUA! Protestatarii au ignorat interdicţiile de circulaţie

loading...

Marșuri și manifestații au avut loc și în Los Angeles, Philadelphia, Atlanta și Seattle. În Washington, protestele au avut loc în apropierea parcului unde demonstranții au fost înlăturați luni de poliție pentru ca Trump să poată merge de la Casa Albă la o biserică istorică.

Deși până acum manifestațiile au fost în general liniștite în timpul zilei, la căderea nopții grupuri de protestatari au recurs la revolte violente, vandalism, incendieri și devalizări de magazine.

Citeşte şi: Proteste de amploare pe străzile Parisului. Manifestanţii reclamă brutalitatea poliţiştilor împotriva persoanelor de culoare VIDEO

Multimea agresivă a scandat marţi în faţa Capitoliului “tăcerea este violență” și “fără justiție nu va fi pace” în fața forțelor de ordine, chiar înainte de ora de la care a fost impusă interdicția de circulație. Protestatarii au rămas însă în zonă în ciuda interdicției și a amenințărilor lui Trump că va folosi Garda Națională și chiar armata pentru încălcarea legii.

Watch all of this. pic.twitter.com/YHq0QhXrnw

— Gadi Schwartz (@GadiNBC) June 2, 2020

În New York, mii de persoane au ignorat și ele faptul că de la ora opt seara a fost impusă interdicția de a ieși din case și au mărșăluit supravegheate de elicopterele poliției. Pe Bulevardul Hollywood din Los Angeles sute de persoane au mărșăluit, iar unii s-au dus la sediul poliției pentru a-i îmbrățișa pe polițiști sau pentru a da mâna cu ei. Numărul soldaţilor scoşi pe străzile din SUA a fost acelaşi cu al celor aflaţi în Irak, Afganistan şi Siria. 

Washingtonul, unde peste 300 de protestatari au fost arestaţi luni seară, “a fost aseară cel mai sigur loc de pe planetă”, a scris pe Twitter preşedintele Trump, care şi-a asumat rolul de preşedinte “al legii şi ordinii”.

Sursa: RomaniaTV