Marius Budai, anunt important despre pensiile romanilor: „Aceasta majorare de acum nu…”

Marius  Budai , ministrul Muncii, a făcut un anunt important pentru milioane de pensionari din România.

 

După informarea Comisiei Europene privind pensiile, reprezentantul Guvernului asigurat ca majorarea pensiilor nu va fi afectată acum.

„Aceasta majorare de acum nu este afectată de acest procent”, a spus ministrul Muncii la  Antena 3 CNN .

 

„Problema este pentru majorarile urmatoare si pentru rezolvarile inechitatilor.

Insa, raspunsul venit de la Comisia Europeana, la initiativa unei publicatii din Romania, a fost un raspuns care a fost scris in conformitate cu functionari probabilitati de la Comisia Europeana, in conformitate cu PNRR actual.

 

Este un răspuns care nu include discuții politice, discuții politice de prim nivel cum le-am avut, de exemplu, eu, imputernicit de Marcel Ciolacu și de PSD, cu comisarul pentru muncă”, a declarat Budai pentru sursa citată mai sus.

„Daca in conceptia unora, cetatenii, seniorii Romaniei trebuie sa fie mult mai saraci ca media Uniunii Europene, este doar parerea lor, si noi, PSD, vom lupta in continuare”, a mai spus ministrul.

Marcel Ciolacu, pozitie similara cu cea a ministrului Muncii

 

 

”Daca nu scoatem acel 9,4%, aceasta marire pe care o sa o avem la pensii din 1 ianuarie, si din punctul meu de vedere pensiile mici trebuie sa fie marite cu un procent mai mare de 15%, altfel nu putem crea un echilibru, atunci ar fi ultima marire.

Este foarte posibil ca intreaga Europa, acest procent se raporteaza la PIB, sa intre, Doamne fereste, intr-o recesiune. Atunci nu se mai mareste PIB, Doamne fereste se micsoreaza si nu te mai incadrezi in cei 9,4%. Deci pana cand? Pana in 2070. Ca sa vedeti cata minte au avut sa treci un procent pana in anul 2070”, a spus liderul PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *