Stiri

Medic de la „Marie Curie”: „Nu mai sunt teste. Pacienții infectați nu vor putea fi testați și vor muri fără diagnostic”

loading...

Medic de la „Marie Curie”: „Nu mai sunt teste. Pacienții infectați nu vor putea fi testați și vor muri fără diagnostic” 482

Medicul Silvia Costinean susține că în marile spitale din București nu mai există teste pentru coronavirus, iar asta poate să însemne că viitorii pacienți care se vor interna nu vor mai putea fi diagnosticați și salvați la timp.

Mesajul integral al medicului Silvia Costinean:

„În primul rând, nu există teste. În spitale mari din București, ce să mai vorbim de provincie.

florin citu masuri sprijinire mediu afaceri coronavirus

Florin Cîțu – primele măsuri luate de ANAF pentru a sprijini mediul de afaceri

Actualitate
16 Mar, 14:37

Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.

Personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat.

De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensivă, celor incluși în așa zisele TI pentru COVID, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală.
Masca aceea e bună pentru ieșit pe stradă – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți – nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu pacienți infectați!

Deși medicii italieni au avertizat că este CONTRAINDICATĂ ventilația non-invazivă, pentru că în final tot ajungi să intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru că prin aplicarea de presiuni pozitive în nazofaringe împingi toată încărcătura virală în plămâni, deci agravezi inflamația interstițială pulmonară (același lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe că este grav, cel de la Balș, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!

De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologică, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID-negativi și transferați din Balș în alte secții de terapie intensivă. Primul a decedat între timp, soția lui e în carantină, dar el a fost declarat negativ.

Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut în diagnostic «pozitiv pentru coronavirus comunitar».

De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?
Suspiciunile sunt întemeiate – context epidemiologic, insuficientă respiratorie severă – cum oare îi iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidență!

Ambii au fost admiși prin transfer într-o altă secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.

Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienți confirmați și declarați pozitiv.

Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor!

Oficial, personalul este lăsat să fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, că nu e nevoie de echipament de protecție.

Se întreabă retoric medicii anesteziști «unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru că tu nu ai fi lăsat să se întâmple asta!»

Când se vor adună morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevărul!

Dar, va fi prea târziu!”

SURSA: Antena3