Externe

Moment emoţionant în Times Square: Sute de cadre medicale au îngenuncheat unul lângă altul în semn de susţinere – VIDEO

loading...

Un protest numit “Black Lives Matter” (n.r. Viețile Negrilor Contează) a reuşit să adune sute de medici care susţin mişcarea apărută după moartea lui George Floyd. 

Oamenii au purtat și pancarte cu mesaje diferite: “I can’t breathe” (n.r. nu pot respira), “No justice, no peace” (n.r. Dacă nu există justiție, nu există pace), “Defund the police, fund equal healthcare” (n.r. Reduceți fondurile alocate poliției, finanțați un sistem medical egal). 

Tonight in NYC, #COVID19 doctors put their bodies on the line for Black lives, as they’ve done for months now at work without proper PPE. We have so much to thank these people for.pic.twitter.com/1cfBlUUU0J

— Vinay Krishnan (@vinayrkrishnan) June 3, 2020

Protestatarii din SUA au ieşit pentru a opta noapte consecutivă pe străzile orașelor americane, pentru a se revolta împotriva rasismului, după moartea lui George Floyd. Pentagonul a deplasat aproximativ 1.600 de soldaţi ai armatei americane în regiunea capitalei federale.

Citeşte şi: Proteste SUA: Valul de furie anti-rasism continuă la 8 zile de la moartea lui Floyd. Pentagonul a trimis 1.600 de soldaţi pe străzi

Marșuri și manifestații au avut loc și în Los Angeles, Philadelphia, Atlanta și Seattle. În Washington, protestele au avut loc în apropierea parcului unde demonstranții au fost înlăturați luni de poliție pentru ca Trump să poată merge de la Casa Albă la o biserică istorică.

Doctors leading a peaceful #GeorgeFloyd/#BlackLivesMattter protest in #TimesSquare NYC: pic.twitter.com/9TLmIxKRmT

— MK-Ultra News (@mkultranews) June 2, 2020

Deși până acum manifestațiile au fost în general liniștite în timpul zilei, la căderea nopții grupuri de protestatari au recurs la revolte violente, vandalism, incendieri și devalizări de magazine.

Sursa: RomaniaTV