Stiri

O mască pentru scufundări modificată ar proteja mai bine ca măștile FFP3 și e foarte ieftină (Video)

loading...

Cercetătorii cehi au transformat măști de scufundat foarte ieftine în respiratoare deosebit de eficiente, pentru a trata pacienții sau pentru protecția lucrătorilor medicali care se luptă să conțină focarul de coronavirus care solicită resursele medicale în toată lumea.Pentru a ajuta lucrătorii din domeniul sănătății, o echipă a Universității Tehnice Cehe (CVUT) a lucrat cu voluntari, pentru a adăuga filtre de calitate militară la măștile de snorkel (scufundare), și se vând de obicei pentru aproximativ 600 de coroane (24 de dolari) în magazinele locale.

Horoscop 31 martie 2020. Decizii importante în dragoste şi relaxareCercetătorii au spus că testele au arătat că măștile reinventate au depășit protecția măștilor FFP3, considerate ca având unul dintre filtrele de cea mai înaltă calitate. Czech researchers have transformed low-cost snorkel masks into high-grade protection for medical workers pic.twitter.com/XJCfRexD37 — Reuters (@Reuters) April 1, 2020

“Distribuim (măștile) la spitale din Praga și în alte locuri. Am făcut 2.200 de piese până acum și săptămâna asta planificăm încă 10.000”, a declarat pentru Reuters președintele CVUT, Vojtech Petracek.Principalul avantaj ale acestor măști este că pot fi dezinfectate și refolosite, iar filtrele schimbate oricând, foarte ușor. De asemenea, oferă o protecție totală a capului și feței.Ideea cehilor a fost preluată și de un spital belgian, care testează măștile de snorkeling și pentru pacienți, pentru a-i ajuta să respire mai bine, prin contectarea măștilor respective la aparate.

Sursa: Observator