Sanatate

OMS: Inchiderea scolilor nu opreste pandemia de coronavirus

loading...

“Măsurile nu vor permite oprirea pandemiei, ci mai degrabă încetinerea propagării virusului” , a declarat Hans Kluge într-un interviu acordat AFP.

“Virusul este aici, el trebuie controlat în cadrul societăţii”, a adăugat el, estimând faptul că fiecare guvern european trebuie să găsească măsuri “echilibrate şi durabile” pe plan social şi economic pentru a-şi proteja populaţia.

Citește și:Noi măsuri anunţate de MAI: “Se suspendă activităţile localurilor publice din România. Se suspendă zborurile spre Italia şi Spania”

Țările trebuie să fie pregătite să detecteze, să protejeze, să trateze şi să reducă transmisia, a spus Kluge. Acesta a subliniat faptul că “este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti”.

În același timp, acesta a declarat faptul că  “copiii nu sunt motoare ale epidemiei”, recunoscând că pentru a asigura distanţarea socială, încurajată de OMS, decizia de închidere a şcolilor poate fi ”înţeleasă”.

Pandemia de Covid-19, maladia provocată de noul coronavirus, a făcut deja peste 7.000 de morţi în lume, cele mai multe în China și Italia.

 

Sursa: RomaniaTV