– 1 kg de ciuperci bine curatate, spalate, fierte si scurse
– 2 cartofi mari
– 1 morcov mare
– 4 catei de usturoi
– o jumătate de legătură de pătrunjel verde și/sau mărar, in funtie de preferinte, in loc de verdeață, putem adăugați ceapă înăbușită
într-o tigaie
– sare si piper dupa gust
– ulei de prajit
– 4 linguri pesmet sau faina pentru ingrosare si pane
Cum se prepară
Fierbeţi cartofii şi morcovii în apă (cu coaja). După ce au fiert, se scurg, se toarnă un jet de apă rece peste ei, apoi se decojeșc.
Gătiți ciupercile timp de 25 de minute (sau puțin mai mult în funcție de tipul ciupercilor)
Dați cartofii, morcovii, usturoiul și ciupercile printr-o mașină de tocat carne sau un blender. Se adauga verdeata tocata marunt (sau ceapa rumenita), sare, piper si doua linguri de faina sau pesmet.
Totul trebuie amestecat bine și apoi lăsat la frigider pentru aproximativ 20 de minute pentru a face compoziție mai rigidă.
După acest timp, se încălzește uleiul într-o tigaie. Luați compoziția cu mâinile și formați din ea bile rotunde, apoi aplatizați-le, stropiți-le cu făină / pesmet și puneți-le pe ulei încins.
Sfat: cel mai bine este să puneți sau purjoala și să vedeți cum se comportă la prăjit, dacă se sfărâmă când o răsturnați, trebuie să adăugați mai multă făină în compoziția.
Pofta buna sa aveti