Pedeapsa preotului Calistrat după ce a fost surprins în timp ce lovește o femeie chiar în curtea mănăstirii

Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au reacționat după ce preotul Calistrat a fost surprins în timp ce lovește o femeie chiar în curtea lăcașului de cult.

Prima măsură împotriva preotului Calistrat după ce a fost surprins în timp ce lovește o femeie chiar în curtea mănăstirii a fost luat de către reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

 

Pedeapsa preotului Calistrat după ce a fost surprins în timp ce lovește o femeie chiar în curtea mănăstirii

Preotul Calistrat nu mai are voie să țină slujbe pe durata cât va fi anchetat pentru că a lovit o femeie în curtea mănăstirii.

 

Anunțul a fost făcut luni, de către reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.
După ce au apărut imaginile cu preotul Calistrat în care lovește cu bestialitate o femeie chiar în curtea lăcașului de cult, acesta a fost oprit de la oficierea slujbelor de Mitropolia Moldovei pe durata cercetătorilor.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoană implicată în incident. O astfel de situație produce, sigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a transmis Arhiepiscopiei Iaşilor.

Preotul Calistrat este anchetat de polițiști

Preotul Calistrat este anchetat de polițiști după a lovit o femeie în curtea mănăstirii, după terminarea slujbei.

Părintele a fost filmat de un martor în timp ce o lovește pe femeie cu pumnul sau cu palma, iar în urma loviturii aceasta a căzut la pământ. Victima a depus plângere la poliție.

Potrivit unui comunicat al polițiștilor, la data de 09 noiembrie, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizate de către o femeie despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se află la un lăcaș de cult.

În cauză, poliștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale, se precizează în comunicat.

Vor fi audiați ca martori cei prezenți în curtea mănăstirii în momentul incidentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *