Pepenele, cel mai toxic fruct. Daca are o culoare ca in poza, arunca-l imediat! Semnele la care trebuie sa fii atent:

Pepenele, cel mai toxic fruct. Semnele care iti arata ca este plin de pesticide

Pepenele rosu este ideal pentru vara. Te mentine hidratata in zilele calduroase, te ajuta sa slabesti, fiind totodata satios, si creste imunitatea. Trebuie insa sa stii sa-l alegi! Desi aduce nenumarate beneficii organismului, pepenele poate fi si toxic din cauza pesticidelor.

Pepenele rosu poate fi numit fructul minune al verii. Datorita continutului mare de aminoacizi, in special L-arginina si L-citrulina, pepenele verde este ideal nu numai pentru oamenii care practica sport, ci si pentru cei care vor sa aiba mai multa energie si sa previna senzatia de oboseala.

Pepenele este indicat si in sarcina. Stiai ca reduce greata, intareste imunitatea si ajuta la formarea oaselor fatului? Vezi de ce este bine sa mananci pepene verde in sarcina.

Pe de alta parte, ai mare grija atunci cand il alegi. Nu tot ce gasesti in piete sau pe rafturile magazinelor este sanatos. De multe ori, din goana dupa profit, crescatorii tind sa depaseasca normele acceptabile de azot, deoarece acest truc ii ajuta sa creasca de cel putin 3 ori mai repede decat in mod normal.

Cum alegi pepenele
In primul rand, coaja nu trebuie sa fie galbena si pulpa nu trebuie sa aiba pe ea dungi albe si nici gauri. Prin aceste orificii a fost introdus azotul in fruct. Chiar daca arata bine pe dinauntru, mare parte din fruct e compromis din cauza gaurilor.

Un pepene verde din care lipseste o bucata atat de mare din interior ori este rascopt, ori contine extrem de multi hormoni de crestere. Tine cont si de greutatea lui. Un pepene copt natural ar trebui sa fie intotdeauna greu cand il ridici. Un alt truc util este sa pui o bucata de pepene in apa. Daca pepenele este periculos, apa va capata o culoare roz deschis. In acest caz, arunca fructul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *