Ți-am pregătit 5 rețete simple și absolut delicioase pe care trebuie să le încerci în această perioadă. Irish CoffeeArticolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934800769-5'); });}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 12 septembrie 2019.

Aproape de sufletul perecheVezi 6 imagini în GalerieCu siguranță cafeaua nu ne lipsește din nicio zi! Încearcă, însă, ca anul acesta să o prepari altfel, pentru a marca momentul special al sărbătorii.

Pregătește un Irish Coffee care îți va încânta simțurile și va umple toată casa de aromă.

Iată de ce vei avea nevoie: cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); Cafea măcinată sau cafea boabe 150-200 ml de apă Un shot de whisky (40 ml) 1 linguriță de zahăr Frișcă  Prepară cafeaua, dar fă-o ceva mai concentrată decât de obicei.

Adaugă shot-ul de whisky în ceașca de cafea și îndulcește băutura cu o linguriță de zahăr.

Poți adăuga și lapte.

Decorează paharul sau cana cu frișcă. Vin fiertVezi 6 imagini în GalerieBăutura vedetă a sezonului rece, vinul fiert, trebuie să existe neapărat în meniul nostru, mai ales când afară temperaturile sunt neprietenoase. Și pentru că un vin fiert, făcut în casă, este mult mai bun decât cel pe care îl poți bea la un târg, asigură-te că îți cumperi toate ingredientele necesare și te pui pe treabă.

Ai nevoie de:  1 litru de vin roșu de casă (dacă nu ai, poți folosi o sticlă de vin din comerț) 4-5 linguri de zahăr 2 mere 1 portocală 1 baton de scorțișoară (poți folosi și pudră) 4 cuișoare 2 boabe nucșoară Pune vinul la fiert într-o oală.

Adaugă apoi condimentele (scorțișoara, cuișoarele și nucșoara) și permite-le să-și elibereze aromele în voie. Înainte ca vinul să dea în clocot, adaugă zahărul și fructele tocate cuburi.

Când vinul a fiert, oprește aragazul și acoperă oala cu o farfurie pentru 2 minute, lăsând fructele să absoarbă alcoolul.

Toarnă în căni și servește băutura delicioasă fierbinte. Ciocolată caldă de casăVezi 6 imagini în GalerieReînvie gustul copilăriei și prepară o ciocolată caldă mai bună decât cea din comerț.

Va fi foarte apreciată de copii și de oaspeții care nu consumă alcool.

Ingredientele necesare sunt:  500 ml lapte  100 g ciocolată neagră (poți folosi orice sortiment, dar cea menajeră este ideală) 3 linguri de zahăr brun scorțișoară frișcă  Pune laptele la fiert într-o oală.

Când a început să se încălzească, adaugă ciocolata tăiată mărunt, amestecând continuu. Încorporează zahărul și scorțișoara, până când totul s-a omogenizat.

Oprește focul și toarnă în căni frumos colorate, pe care le decorezi cu frișcă și cu un praf de scorțișoară. Punch de mereVezi 6 imagini în GalerieAceasta băutură nu ne aparține, însă este atât de gustoasă, încât nu există niciun motiv să n-o încercăm.

Dacă ai gustat până acum sucul de mere fiert, vei găsi punch-ul încă și mai îmbietor.

Iată ce ai nevoie:  500 ml suc de mere 50 ml whisky  1 portocală proaspăt stoarsă 1 lingură de miere 1 baton de scorțișoară Într-o oală, amestecă sucul de mere cu sucul de la portocală și pune oala pe foc.

Când începe să fiarbă, adaugă batonul de scorțișoară și lasă-l să fiarbă încă 2 minute.

Oprește focul și adaugă whisky-ul, apoi mierea, amestecând ușor.

Toarnă-l în căni și servește-l cald.

Poți adăuga, după preferințe, și bucăți de mere sau portocală în cană. âChai LatteVezi 6 imagini în GaleriePână nu acum mult timp, combinația de ceai cu lapte era o băutură consumată doar de britanici.

Astăzi, ea este servită în toate cafenelele și coffeeshop-urile din oraș.

Savuros, cu o consistență ușoară, Chai Latte-ul este și foarte simplu de preparat.

Pregătește următoarele ingrediente: 1 pliculeț de ceai negru150 ml apă150 ml lapte1 linguriță sirop de vanilie (poți folosi zahăr și esență de vanilie)un praf de scorțișoarăFierbe apa și toarn-o peste pliculețul de ceai, într-o cană.

După infuzie, scoate plicul folosit și adaugă laptele cald peste ceai. Îndulcește cu siropul de vanilie și condimentează cu puțină scorțișoară, amestecând continuu, pentru întrepătrunderea aromelor. Încearcă rețetele propuse în acest articol chiar începând de astăzi, pentru a le putea alege pe cele preferate de tine.

Cucerește-ți invitații și bucură-te alături de cei dragi de aromele specifice iernii! 

Sursa: Observator