Alimente care previn formarea pietrelor la rinichi

  • Post By us24.ro on 2017-09-07 08:45:46
  • 0 comments


Formarea pietrelor la rinichi se poate preveni prin consumul zilnic suficient de apa, printr-un consum mai mic de sare, dar si de carne rosie, care creste nivelul de aciditate al urinei. Sunt si alimente care prin proprietatile lor pot preveni formarea pietrelor la rinichi:

Pepenele este fructul cu care se poate face o cura pe timpul sezonului impotriva formarii pietrelor la rinichi. Cu continutul mare de apa, peste 90%, dar si cu cantitatea mare de potasiu din structura lui, pepenele previne formarea pietrelor ce se formeaza ca urmare a surplusului de calciu sau magneziu din organism, potrivit curademiere.ro.

Rodia – sucul de rodie scade nivelul oxalatilor si poate ajuta la descompunerea pietrelor, care astfel, vor fi mai usor eliminate.

Leguminoasele – fasolea, mazarea, lintea au un continut bogat de fibre insolubile. Fibrele agata excesul de calciu, care astfel se elimina prin scaun si nu ajunge sa se pietrifice, ca apoi sa se elimine prin urina.

– Alimentele bogate in magneziu – kiwi, banane, ananas, cereale integrale; magneziul regleaza nivelul de calciu si il distribuie astfel in organism, incat sa impiedice calcifierea.

Urzicile – consumate ca atare sau sub forma de ceaiuri, urzicile sunt recunoscute pentru proprietatile detoxifiante si de purificare al sangelui. Metalele si alte toxine patrunse in organism sunt eliminate inainte de a se pietrifica daca introducem mai des in meniu urzicile.

Citeşte şi Ai pietre la rinichi? Iată cum poţi să scapi de acestea în mod natural

Sursa: romaniatv.net

Comentarii