Potrivit ministrului de interne german Horst Seehofer, atacul din apropierea sinagogii din Halle constituie un ''atac antisemit'' comis probabil de un simpatizant al mişcării de extremă dreapta. "În starea actuală a lucrurilor, trebuie să pornim de la principiul că este vorba de un atac antisemit", a declarat Seehofer.

De altfel, acesta a filmat el însuşi atacul şi a difuzat înregistrarea pe o platformă internet, a relatat miercuri website-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor teroriste. În înregistrarea de 35 de minute, acest bărbat se lansează într-o retorică antisemită, afirmând mai ales că ''Holocaustul nu a existat vreodată''.

El consideră că evreii sunt cauza tuturor problemelor, conform SITE.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat.

Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Footage of the shooter in #HalleThe Fall of Europe.

Germany 2019.

As my Jewish friends in Israel warn “treat every day like 1 September 1939” pic.twitter.com/5xYbFbxRcl — Katie Hopkins (@KTHopkins) October 9, 2019

Sursa: RomaniaTV