Proiectul privind bugetul Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) pentru anul 2019 a fost avizat marţi favorabil, fără amendamente, cu 20 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă", în comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat. "Din punctul meu de vedere, ceea ce am solicitat Ministerului de Finanţe am şi primit, şi sunt mulţumit de alocarea bugetară pentru anul 2019", a spus în faţa membrilor comisiilor de buget-finanţe din Parlament, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor.

Proiectul de buget pe anul 2019, pentru Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), prevede o alocare de 261,560 milioane de lei (credite bugetare), în scădere cu 20,59% faţă de anul anterior, în timp ce creditele de angajament se ridică la 91,480 milioane de lei (-59,49%).

Potrivit documentului, la capitolul Cheltuieli curente este prevăzută suma de 151,060 milioane de lei din credite bugetare, echivalentul unei diminuări de 5,04% comparativ cu datele din anul anterior.

Creditele de angajament se cifrează la 75,080 milioane de lei.

Pentru bunuri şi servicii, în bugetul MCSI ar urma să fie alocate, din credite bugetare, 9,007 milioane de lei (+250,33%).

Creditele de angajament sunt prevăzute la aceeaşi valoare, în creştere cu 69,82%, în comparaţie cu execuţia preliminată din 2018.

La capitolul "Cheltuieli de personal" este prevăzut, pentru acest an, un buget de 16,297 milioane de lei, mai mult cu 51,85% faţă de anul anterior.

Nu în ultimul rând, la titlul dedicat proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) aferente cadrului financiar 2014 - 2020, este indicată la credite bugetare suma de 123,906 milioane de lei, în scădere cu 13,72% faţă de anul 2018, iar în dreptul creditelor de angajament este stipulată suma de 47,926 milioane de lei. În cazul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, sursele de finanţare şi ponderea fiecăreia în totalul finanţării sunt structurate după cum urmează: 99,97% din bugetul de stat şi 0,03% din fonduri externe nerambursabile.

AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)   Citiţi şi:   Proiectul de buget al Consiliului Concurenţei, avizat pozitiv de comisiile pentru buget-finanţe   Parlament: Bugetul MAE - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul CNA, fără modificări   Parlament: Bugetele SGG şi ANRP - raport pozitiv în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Bugetul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Bugetul MTS - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Muncii, raport favorabil de la comisiile reunite pentru buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Agriculturii, raport favorabil în comisiile reunite pentru buget-finanţe   Bugetul pentru acest an al Ministerului Mediului a primit raport favorabil de la comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament   Parlament: Bugetul MEN - aprobat în Comisiile de buget-finanţe   Raport favorabil pentru bugetul pe 2019 al Ministerului Fondurilor Europene, în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Energiei a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe