Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică ( DSP) Argeş în legătură cu apariţia unui caz de meningită, la o elevă de 16 ani de la Colegiul "Zinca Golescu" din Piteşti.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a articolului 34 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică Argeş cu privire la apariţia unui nou caz de meningită la o adolescentă de 16 ani.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii.

O fată de 16 ani din Piteşti cu suspiciune de meningită meningococică a fost transferată, miercuri, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.

dr "Matei Balş" din Bucureşti, potrivit DSP Argeş. "DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de INSP.

Aceste măsuri se aplică şi în cazul unei suspiciuni rezonabile, nu doar în cazul confirmării.

Astfel, au fost stabiliţi contacţii direcţi şi a fost administrată chimio-profilaxie.

Avem 51 de contacţi, 39 de elevi, 12 persoane din cadrul personalului didactic şi auxiliar şi contacţii din familie, respectiv părinţi.

Specialiştii susţin că dacă până acum nu au apărut cazuri noi de îmbolnăvire la contacţii direcţi, nu este pericol să apară şi alte cazuri transmise de fată, perioada de incubaţie fiind de câteva ore.

Până acum ar fi fost semnalate cazuri de infectare", a declarat joi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)