Bădălău (PSD): Ce s-a întâmplat la Camera Deputaților nu face cinste parlamentarilor USR

  • Post By us24.ro on 2017-12-07 11:18:04
  • 0 comments

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, consideră că modul de desfășurare a plenului Camerei Deputaților în care s-a dezbătut proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor "nu face cinste parlamentarilor USR", dar a precizat că nici colegul său Șerban Nicolae nu trebuie să aibă o replică "nepotrivită".

2f9c9921-8f22-443f-bc3f-f7d4f864cd50

"Mi-e greu să judec un coleg, dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaților nu face cinste parlamentarilor USR în modul cum s-au comportat. Totuși, un parlamentar trebuie să aibă decență, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare... Dl Șerban Nicolae ar fi trebuit să nu îi dea replica asta. Până la urmă, fiecare e liber să facă ce vrea cu viața sa și cum vrea. (...) Eu nici măcar nu știu replica. Știu că a fost o replică nepotrivită", a declarat Bădălău, joi, la Parlament.

În opinia sa, grupul USR "chiar a avut o problema". "Să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului... Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau să le facem procedural în Parlament: să depunem amendamente, să le susținem, dar (...) e totuși o modalitate care nu face cinste nimănui. (...) Au avut și o agresivitate. Dacă vă uitați în stradă, atunci Parlamentul e un for în care să se dezbată probleme și să încerce să rezolve chiar și tensiuni. A le transfera în stradă cu violență... Observăm că se construiește o extremă dreapta, ceea ce România nu a avut niciodată. Și are toate ingredientele unei extreme", a susținut Bădălău.

El a adăugat că "parlamentarii PSD și-au făcut datoria și au votat sau nu amendamentele supuse la vot".

Întrebat ce va face grupul PSD în cazul lui Șerban Nicolae, Bădălău a spus: "Ce să-i facem? Să-l certăm pe dl Șerban Nicolae?".

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

agerpres.ro

Comentarii