ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe, FCC Baschet Arad, ACS KSE Târgu Secuiesc şi CS Agronomia Bucureşti s-au calificat, miercuri, la turneul Final Four al Cupei României la baschet feminin. În derby-ul sferturilor, campioana şi deţinătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe, a dispus de vicecampioana şi finalista Cupei, CS Municipal Satu Mare, cu 90-63, după ce se impusese şi în tur cu 71-67.

Chrissi Tijana Givens, 21 puncte, 3 recuperări, şi Simina Andra Mandache, 17 p, 3 rec, 4 pase decisive, au fost cele mai bune de la Sepsi, în timp ce de la oaspete s-a remarcat Bernice Mosby, cu 25 p, 8 rec.

FCC Baschet Arad şi-a asigurat locul în careul de aşi prin victoria cu 78-60 în faţa formaţiei CSTBv Olimpia CSU Braşov, după ce se impusese şi sub Tâmpa, cu 66-60.

Adrienne Nicole Webb a fost MVP-ul echipei de pe Mureş, cu 25 p, 6 rec, 4 pd, o evoluţie bună având şi Jefimija Karakasevic, 16 p, 6 rec, ACS KSE Târgu Secuiesc a făcut în premieră acest pas, după o victorie puţin scontată în faţa formaţiei CS Universitatea Cluj-Napoca, cu 74-66, după 57-54 în tur.

Kaila Mobley, cu 28 p, 21 rec, a fost de departe cea mai bună de la învingătoare, iar Jade Quenee Vega a contribuit cu 20 p.

De la ''U'' s-au remarcat, Mariah Iesha King, 21 p, 6 rec, şi Alexandra Uiuiu, 20 p.

Meciul dintre CS Agronomia Bucureşti şi CSM Alexandria a fost întrerupt la scorul de 62-37, cu 3 minute şi 45 de secunde înainte de final, în Sala Agronomia, din cauza unei pene de curent. În tur, CSM Alexandria s-a impus cu 47-35.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online.

Alexandru Cojocaru)