Tehnicianul turc Ayhan Avci a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de baschet feminin a României, potrivit site-ului Federaţiei Române de specialitate.

FRB a parafat o înţelegere valabilă până în februarie 2021, data încheierii următoarei campanii de calificare pentru Women's EuroBasket 2021, competiţie care se va disputa în Franţa şi Spania. "Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă naţională de seniori, aşa că, atunci când această oportunitate a apărut în cariera mea, am fost extrem de fericit şi am acceptat fără nicio ezitare.

Este cu adevărat o mare onoare pentru mine şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta echipa să se califice la Women's EuroBasket.

Cunosc câteva jucătoare din campionatul Turciei, dar am urmărit şi câteva meciuri ale naţionalei României din precedenta campanie de calificare, aşa că mi-am făcut o idee despre jocul fiecăreia dintre sportive.

Sper să colaborăm bine şi să lucrăm eficient'', a declarat Ayhan Avci.

Avci este antrenorul formaţiei Bellona Kayseri Basketbol, având o experienţă vastă în prima ligă turcă, iar la naţionala României o va avea ca antrenoare secundă pe Muge Berkalp.

Ceilalţi componenţi ai staff-ului ''acvilelor'' vor fi desemnaţi în toamnă.

România îşi va afla adversarele din cursa pentru calificarea la Campionatul European săptămâna viitoare, atunci când FIBA va organiza tragerea la sorţi.

Primul contact direct al lui Ayhan Avci cu baschetul feminin românesc va avea loc în prima parte a lunii august, la Campionatul European feminin U20, de la Prishtina, acolo unde tehnicianul va conduce naţionala Turciei şi se va duela, încă din primul meci al grupei, cu reprezentativa Romaniei, antrenată de Cătălin Tănase.

Ayhan Avci are programat un scurt cantonament de pregătire în România cu naţionala ţării noastre, care va juca pe 17 şi 18 august două meciuri amicale la Berlin, împotriva naţionalei Germaniei.

AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor:Teodor Ciobanu, editor online: Ady Ivaşcu)   Sursa foto: www.frbaschet.ro