Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac furibund la adresa președintelui Klaus Iohannis și a spus că prin refuzul permanent de a numi miniștrii propuși, președintele își dorește, de fapt, să blocheze plata salariilor bugetarilor. "Am asistat astăzi la un record personal al președintelui: reacție rapidă la propunerile de miniștri, la doar o zi distanță.

Pentru domnul Iohannis, simțul urgenței se activează doar în campanie.

Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de problemele țării continuă.

Klaus Iohannis: Nici un ministru nou nu va fi numit în Guvern, decât după validarea în Parlament Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.

Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor.

Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerelor prin delegarea unor atribuții către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.

A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere și agenții guvernamentale să-și poată primi salariile.

A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activități ca să putem funcționa.

Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri.

A văzut și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu își primesc banii, că este un drept fundamental și că statul are obligația de a-l respecta.

Din păcate însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial.

E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc și îi amenință oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă președintele a dus acest lucru la un alt nivel: pur și simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc.

Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează.

Așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european.

Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan extern.

Așadar, fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, celui căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori și să își vorbească de rău proprii colegi de partid pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare.", a spus Viorica Dăncilă.

Sursa: RomaniaTV