Viorica Dăncilă se află în direct la România TV de la ora 20.00, într-o emisiune moderată de Andreea Creţulescu.

UPDATE despre candidat PSD prezidenţiale.

Dăncilă: Nu am căutat în afara partidului "Nu am discutat despre nimeni până acum, nu am discutat decât despre candidaţi din interiorul partidului. Şerban Nicolae şi-a arătat disponibilitatea de a candida, vom vedea şi alţi colegi şi săptămâna viitoare vom demara sondajele.

Ultimele sondaje le vom face cu primii trei candidaţi, pentru a avea certitudinea că din toţi care pot deveni prezidenţiabili, vom alege cea mai bună variantă.

Avem deja experienţa trecută în care preşedintele partidului a candidat pentru preşedinţia României.

Cred că trebuie să învăţăm din ceea ce s-a întâmplat atunci, şi ştiu că pot ajuta candidatul stând în spatele lui", a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

UPDATE: "Vom continua programul de guvernare" "Într-un an de zile, Guvernul Cioloş a dat 114 OUG, Guvernul Boc a dat 130 OUG, Guvernul Dăncilă a dat 114 OUG, dar există o diferenţă: Guvernul Dăncilă nu a făcut ceea ce a făcut Guvernul Cioloş, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte din codul penal şi codul de procedură penală.

De ce folosiţi dublul standard?”, a afirmat Dăncilă, la dezbatarea de la moţiunea de cenzură.

Viorica Dăncilă a acuzat liderii opoziţiei de aroganţă, care îi va duce la pierzanie, la fel cum s-a întâmplat şi altădată.

Ea a susţinut că oamenii vor acorda încredere PSD pentru ceea ce face.  Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în plen, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia este „alianţa austerităţii” şi a susţinut că PSD a adus mai multă creştere economică decât în perioada 2009-2016. „E a treia oară când vin în Parlament la o moţiune de cenzură şi observ: mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile, supremaţia jignirilor în faţa bunului simţ”, a afirmat Dăncilă.

Ea a susţinut că întregul text al moţiunii arată incapacitatea opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele ţării. „Nu reprezentaţi o alternativă la guvernare.

Vă întreb cu toată sinceritatea: chiar vă doriţi să veniţi la guvernare?

Eu ştiu că nu”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că nu a văzut din partea opoziţiei nicio opinie concretă, nicio iniţiativă, ci doar multe metoafore şi sloganuri şi a acuzat opoziţia că vrea să taie subvenţiile agricultorilor, consideră salariul minim nociv, vrea să impoziteze It-iştii, să elimine voucherele de vacanţă „Ce vor câstiga românii prin venirea dvs la guvernare?

Sloganuri, austeritate.

Să le spuneţi românilor că sunteţi alianţa austerităţii. (...) Amatorismul abordării dvs nu mă surprinde, însă am convingerea că românii ştiu să facă diferenţa între demagogie şi guvernarea responsabilă”, a continuat Dăncilă.

Sursa: RomaniaTV