Premierul britanic Theresa May le va spune liderilor UE că solicită o amânare pentru a continua discuţiile cu principala formaţiune de opoziţie, Partidul Laburist, pentru a obţine aprobarea în parlament a acordului ei de Brexit, a declarat marţi purtătorul ei de cuvânt, citat de Reuters.

Theresa May urmează să se întâlnească marţi cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei ofensive înainte de summitul UE în cadrul căruia va afla dacă liderii europeni sunt dispuşi să consimtă la o nouă amânare a Brexitului. "Ea a menţionat în scrisoarea către UE faptul că desfăşoară discuţii transpartinice cu liderul opoziţiei pentru a încerca să identifice o cale prin care să asigure o majoritate stabilă în parlament.

Aceste negocieri sunt în curs de desfăşurare (...) Vor avea loc noi discuţii astăzi", le-a declarat reporterilor un purtător de cuvânt. "Prim-ministrul va putea să facă trimitere la acele discuţii, va putea de asemenea să vorbească despre faptul că este în continuare sigură că există o majoritate în parlament în favoarea părăsirii UE de către Marea Britanie în baza unui acord", a adăugat el.AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)