Ideea unei fuziuni între Renault SA şi Fiat Chrysler (FCA) rămâne o oportunitate favorabilă, dar nimic nu s-a schimbat în privinţa condiţiilor stabilite de Guvernul de la Paris, a afirmat luni ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Le Maire este în vizită la Tokyo, unde se va întâlni cu importanţi oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali niponi, inclusiv cu omologul său, Taro Aso.

Vizita sa vine într-un moment în care relaţiile dintre Renault şi partenerul său de alianţă, Nissan, sunt tensionate. "O fuziune cu FCA rămâne o oportunitate grozavă datorită accesului la piaţa americană, în timp ce Fiat Chrysler obţine accesul la tehnologiile pentru vehiculele electric de care au nevoie", a afirmat Bruno Le Maire, adăugând nimic nu s-a schimbat în privinţa condiţiilor stabilite de Guvernul de la Paris.

Comentariile sale vin la câteva zile după ce producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a propus o fuziune de peste 35 de miliarde de euro cu Renault, dar a retras apoi oferta, acuzând condiţiile politice din Franţa pentru renunţarea la crearea celui de-al treilea lider global în industria auto, după Volkswagen şi Toyota.

Surse apropiate de Consiliul de Administraţie al Renault au declarat pentru Reuters că Fiat a decis să retragă oferta după ce Franţa a încercat să întârzie decizia privind tranzacţia, pentru a încerca să obţină sprijinul Nissan, partenerul de alianţă al Renault.

Oficialii guvernamentali francezi ar fi făcut presiuni pentru ca Nissan să sprijine fuziunea, dar şefii companiei nipone au spus că se abţin, adaugă sursele.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)