Bugetul pentru 2019 al Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP) a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 20 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

La execuţia preliminată de buget pentru acest minister a fost depuse 22 de amendamente, dar niciunul nu a primit vot favorabil.

Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) ar urma să beneficieze, în acest an, de o alocare din credite bugetare de 530,864 milioane de lei, în creştere cu 29,49% faţă de anul 2018. În acelaşi timp, valoarea creditelor de angajament anunţată pentru anul în curs creşte de aproape nouă ori (+878,29%), până la 4,653 miliarde de lei.

Totodată, cheltuielile curente estimate pentru anul acesta sunt în cuantum de 313,164 milioane de lei (credite bugetare), mai mari cu 40,65% comparativ cu execuţia preliminată din anul precedent.

Creditele de angajament prevăzute la acelaşi capitol se ridică la 4,194 miliarde de lei, de aproape 14 ori mai mari decât cele prevăzute în execuţia din anul 2018.

Cheltuielile de personal sunt estimate pentru anul în curs la 69 de milioane de lei, în creştere cu 8,60% în comparaţie cu 2018. În privinţa Bunurilor şi Serviciilor, bugetul alocat pentru 2019 ar urma să fie de 30,814 milioane de lei, cu 14% peste valoarea din anul anterior, în timp ce proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) aferente cadrului financiar 2014 - 2020 vor avea o alocare de 87,081 milioane de lei din credite bugetare (+772%), respectiv 3,870 miliarde de lei din creditele de angajament.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse în totalul finanţării Ministerului Apelor şi Pădurilor cuprind: 95,23% din bugetul de stat şi 4,77% din venituri proprii.

AGERPRES/(AS - editor: Daniel Badea, editor online: Simona Aruştei)   Citiţi şi:   Propunerea de buget pentru Ministerul Muncii, raport favorabil de la comisiile reunite pentru buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Agriculturii, raport favorabil în comisiile reunite pentru buget-finanţe   Bugetul pentru acest an al Ministerului Mediului a primit raport favorabil de la comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament   Raport favorabil pentru bugetul pe 2019 al Ministerului Fondurilor Europene, în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Energiei a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe   Aviz pozitiv pentru bugetul Ministerului Comunicaţiilor din partea comisiilor reunite de buget-finanţe   Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au avizat favorabil bugetul Ministerului Economiei pe anul 2019   Comisiile reunite de buget-finanţe au avizat favorabil bugetul Consiliului Economic şi Social   Bugetul pentru 2019 al CNSC, raport favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe   Raport favorabil pentru bugetul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Turismului a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe   Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, aviz favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile de buget-finanţe