Campioana României la handbal masculin, CS Dinamo Bucureşti, a fost sancţionată cu amendă de 5.000 de lei de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru scandările rasiste ale suporterilor la un meci din Liga Naţională, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Jura, secretar de stat în cadrul CNCD. "Consiliul a analizat incidentele de la partida CS Dinamo - HC Dobrogea Sud din luna decembrie şi a aplicat această amendă.

Sesizarea a fost făcută de cei de la Dobrogea Sud în urma scandărilor rasiste ale suporterilor echipei gazdă la adresa jucătorilor săi", a afirmat Jura.

La 13 decembrie 2018, CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe AHC Dobrogea Sud cu scorul de 27-19 (12-6), într-un meci din etapa a 14-a a Ligii Naţionale de handbal masculin disputat în sala din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat de asemenea clubul de fotbal ACS Poli Timişoara cu 10.000 de lei pentru "hărţuirea" jucătorului Denis Haruţ (20 de ani). "Cei de la ACS Poli Timişoara l-au hărţuit pe jucător, au încercat să îi scadă salariul fără acordul său.

L-au trimis să se antreneze separat, nu i-au pus la dispoziţie nici antrenor, nici preparator fizic, a fost supus unui tratament diferenţiat faţă de colegii săi", a explicat Cristian Jura.

Haruţ a semnat recent pentru FC Botoşani.

AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)