Beijingul nu va face concesii în urma deciziei Washingtonului de a amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri provenite din China, a declarat, miercuri, secretarul american pentru comerţ, Wilbur Ross, adăugând că este prea devreme să evalueze stadiul negocierilor comerciale dintre SUA şi China, transmite Reuters.

Deşi sunt planificate noi conversaţii telefonice, nu a fost stabilită o dată pentru o nouă rundă de negocieri faţă în faţă, a afirmat Ross, într-un interviu acordat CNBC. "Până când se anunţă ceva oficial, este prematur să vorbim unde se află fiecare parte", a adăugat oficialul american. Întrebat dacă China şi-a luat angajamentul pentru discuţii faţă în faţă în septembrie, Ross a răspuns: "Nu cred că s-a stabilit o dată".

Administraţia Trump va amâna impunerea de taxe vamale suplimentare de 10% la anumite bunuri din China, inclusiv laptopuri şi telefoane mobile, a informat marţi Biroul pentru Politici Comerciale ale SUA (USTR).

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anunţul USTR a fost făcut la câteva minute după ce Ministerul Comerţului din China a informat că vicepremierul Liu He a avut o discuţia telefonică cu oficialii SUA din domeniul comerţului.

Alte produse pentru care tarifele vamale suplimentare vor fi amânate până în 15 decembrie sunt "computere, console pentru jocuri video, anumite jucării, monitoare pentru computer, anumite articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte", a precizat USTR.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)