Vlad Dascălu, desemnat cel mai bun ciclist român al anului 2019 cu prilejul galei organizate de Federaţia Română de Ciclism, a mărturisit că nu se aştepta la atâtea titluri şi la începutul anului s-ar fi mulţumit cu unul singur.

Vlad Dascălu a câştigat atât titlul mondial şi european la U23, cât şi Cupa Mondială la U23 la cross-country mountain bike (XCO), o premieră pentru România, obţinând şi biletul pentru JO 2020 de la Tokyo. ''Este un an foarte bun pentru FR de Ciclism.

Din punctul meu de vedere a fost un an extraordinar, nu puteam să mă gândesc la aceste rezultate la începutul anului, când planificam sezonul cu antrenorul meu Paulo (de la Fuente).

A fost un an extraordinar, nu mă aşteptam să obţine toate aceste titluri într-un sezon, Visul meu era să obţin un titlu, ar fi fost suficient.

La anul voi schimba categoria (de la U23 la Elite) şi echipa, aşa că 2020 va fi un sezon de schimbări, dar cred că o să fie bine, iar munca mea mă va pune la locul meu.

Nu ştiu care va fi, dar eu să fac tot ce pot.

La Elite sunt cei mai buni rideri din lume.

Este o diferenţă destul de mare, pentru că voi concura cu adversari cu 10 ani mai mari decât mine, cu mai multă experienţă, cursele sunt mai lungi şi îmi va fi mai greu.

Concurenţa e mult mai mare şi la început voi încerca să acumulez experienţă, să învăţ cât mai mult pentru viitor'', a declarat Dascălu, născut la Fălticeni, dar care la nouă ani a emigrat cu familia în Spania.

Dascălu a concurat în 2018 şi 2019 pentru echipa spaniolă Brujula Bike Racing Team, dar din 2020 se va transfera la o echipă din Italia. ''Pentru mine e un orgoliu să reprezint ţara şi acest titlu mondial e ceva special pentru mine.

Eu promit că voi face tot ce pot ca să se audă imnul României la următoarele competiţii.

Tokyo este pentru mine un vis îndeplinit şi obiectivul meu este să dau tot ce pot. În ultimii doi ani am concurat pentru Brujula Bike Racing Team, dar de la anul voi schimba echipa cu una din Italia, cu care voi semna pe doi ani.

La JO voi încerca să prind experienţă, pentru că va fi primul meu an la Elite şi prima experienţă olimpică, aşa că vreau să învăţ cât mai mult.

Dar voi face tot ce pot să ajung cât mai în faţă'', a declarat Dascălu cu prilejul galei ciclismului românesc.

AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor online: Alexandru Cojocaru)    Sursa foto: (c) Vlad Dascalu/facebook