Bugetul Ministerului Economiei pentru anul 2019 a primit, marţi, raport cu aviz favorabil din partea comisiilor de reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 20 voturi pentru şi 11 voturi "împotrivă".

La proiectul de buget al ministerului de resort au fost depuse două amendamente, care însă nu au trecut de votul parlamentarilor.

Pentru 2019, Ministerul Economiei va primi de la bugetul de stat 620,356 milioane de lei (credite bugetare), în creştere cu aproape 163% faţă de anul precedent. În proiectul pentru anul în curs sunt prevăzute şi credite de angajament de 2,534 miliarde de lei.

Cheltuielile totale sunt estimate la 582,606 milioane de lei (în urcare cu 223,57% faţă de 2018), din care cheltuielile de personal se cifrează la 81,759 milioane de lei (plus 42,73%).

Cheltuielile cu bunuri şi servicii sunt prevăzute la 19,9 milioane de lei, în creştere cu 28,86%.

La capitolul Subvenţii, Ministerul Economiei are prevăzută suma de 41,4 milioane de lei (credite bugetare), în scădere cu 18,86% faţă de 2018.

Ministerul Economiei este finanţat în proporţie de 99,92% prin bugetul de stat iar 0,08% sunt bani proveniţi din fonduri externe nerambursabile.

AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)   Citiţi şi:   Proiectul de buget al Consiliului Concurenţei, avizat pozitiv de comisiile pentru buget-finanţe   Parlament: Bugetul MAE - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul CNA, fără modificări   Parlament: Bugetele SGG şi ANRP - raport pozitiv în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Bugetul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Parlament: Bugetul MTS - raport favorabil în comisiile de buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Muncii, raport favorabil de la comisiile reunite pentru buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Agriculturii, raport favorabil în comisiile reunite pentru buget-finanţe   Bugetul pentru acest an al Ministerului Mediului a primit raport favorabil de la comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament   Parlament: Bugetul MEN - aprobat în Comisiile de buget-finanţe   Raport favorabil pentru bugetul pe 2019 al Ministerului Fondurilor Europene, în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Energiei a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe   Aviz pozitiv pentru bugetul Ministerului Comunicaţiilor din partea comisiilor reunite de buget-finanţe