Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este întotdeauna deschis dialogului, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând astfel declaraţiile candidatului în alegerile prezidenţiale din Ucraina, actorul de comedie Vladimir Zelenski, care şi-a exprimat dorinţa de a avea o discuţie cu liderul rus, informează agenţia de presă EFE. "Putin este deschis dialogului, exceptând cazul când se încearcă încadrarea acestui dialog într-o serie de provocări (...). În acest caz, reacţia lui Putin este foarte clară, univocă şi fermă", a subliniat Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, preşedintele rus "a fost mereu şi rămâne un susţinător al dialogului pentru soluţionarea problemelor de pe ordinea de zi".

Dmitri Peskov a comentat astfel declaraţiile făcute duminică seara la televiziunea ucraineană de actorul de comedie Vladimir Zelenski de a discuta cu liderul rus Vladimir Putin.

Zelenski se va confrunta în 21 aprilie în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu actualul preşedinte Petro Poroşenko. "Războiul este cu Rusia, de aceea trebuie să discutăm cu Rusia, într-un format de negocieri care să includă reprezentanţi ai Occidentului", a declarat Zelenski, care a subliniat că Ucraina "nu va sacrifica niciodată nici teritorii, nici oameni" şi că integritatea sa teritorială nu este negociabilă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat, de asemenea, că Vladimir Putin s-a pronunţat pentru dialog chiar de la începutul conflictului din estul Ucrainei, "însă nu pentru un dialog cu Moscova, pentru că Moscova nu participă la acest conflict". "Acesta este un conflict intern care trebuie soluţionat de ucraineni înşişi", a declarat Peskov.

AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)