"Prefectura Braşov analizează structura deliberativului de la Predeal care, din luna iunie, deşi legal convocat, nu a reuşit întrunirea cvorumului în vederea adoptării de acte administrative.

Dat fiind faptul că şapte consilieri locali şi-au prezentat demisiile, apreciem că sunt întrunite condiţiile juridice în vederea sesizării instanţei cu privire la dizolvarea Consiliului Local (CL) Predeal", a transmis Prefectura Braşov, potrivit News.ro.

Prefectul Marian Rasaliu a anunţat că pentru eliminarea blocajului de la Consiliul Local Predeal este analizată posibilitatea intrării în procedură de dizolvare a CL. "Blocajul a ajuns la un nivel la care eu consider că se impun a fi luate hotărâri foarte importante în acest moment.

Dintr-un total de 15 consilieri locali în funcţie, şapte sunt demisionari, iar un mandat s-a vacantat. În aceste condiţii,dacă este convocat CL Predeal, sunt doar şapte membri, ceea ce înseamnă lipsă de cvorum cu o persoană.

Astfel, analizăm situaţia de a intra în procedură de dizolvare a CL Predeal şi în felul acesta să deblocăm situaţia administrativă la nivelul oraşului", a anunţat prefectul.

Prefectura Braşov a precizat că în zilele de 16 iulie, 24 iulie şi 1 august, Consiliul Local Predeal a fost convocat, dar consilierii nu s-au prezentat la lucrările şedinţei.

De asemenea, pe data de 31 iulie, şapte consilieri au demisionat şi nu există cvorum pentru întrunirea CL.

Sursa: RomaniaTV