Poți să dresezi o pisică în același mod în care poți să dresezi un câine?

Răspunsul e undeva la mijloc.

Da, poți folosi aceleași tehnici, însă trebuie să fii conștient tot timpul că, deosebire de câini, pisicile sunt animale foarte independente și că pot fi foarte reticente atunci când vine vorba de a asculta comenzile cuiva.

Cu toate astea, dacă ești consecvent și răbdător, vei descoperi că poți să îți dresezi noul pisoi într-un timp foarte scurt. Mai jos îți prezentăm câteva trucuri și sfaturi pe care le poți folosi și tu: Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934800769-5'); });}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 17 iulie 2019.

Călătorie de afaceri şi o vizită surprizăStabilește obiective clare și marje de timp realisteStabilește foarte clar, de la bun început, care sunt lucrurile pe care vrei ca pisoiul tău să le învețe, apoi fă pași mici spre aceste obiective în fiecare zi.

Să învețe să folosească litiera, să fie calmă în cabinetul medicului veterinar sau în timpul călătoriilor, să nu capete obiceiul de a zgâria covorul sau mobilierul, toate acestea pot fi obiective ușor de atins dacă îți setezi pentru ele marje de timp rezonabile, realiste.

Cu alte cuvinte nu de pe o zi pe alta și nici de la o săptămână la alta.

De asemenea, tot în această etapă ar mai fi bine să stabilești și ce tipuri de comenzi vei folosi (comenzi vocale, comenzi pe bază de gesturi etc.). Folosește recompense cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); Recompensarea comportamentului dorit ajută foarte mult la motivarea pisoiului, mai ales în perioadele de dresaj.

Există trei tipuri de recompense pe care le poți folosi: cele bazate pe gesturi (mângâiat, scărpinat etc.), vocale (atunci când lauzi pisoiul pe un ton foarte cald, vesel, care va fi asociat cu un comportament dorit) sau prin mancare pentru pisici (hrană umedă sau uscată).

Ai mai putea să folosești și un clicker.

Mai precis, când pisoiul tău prezintă un comportament adecvat, poți folosi un instrument care face un sunet de tip „click” (de unde și numele).

Auzul acestui zgomot de fiecare dată când face ceva bine va motiva pisoiul să repete comportamentul dorit și astfel vei fi cu un pas mai aproape de atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus. Implică și restul persoanelor din familie Unul dintre obiectivele dresajului e ca pisoiul tău să învețe să fie sociabil, nu teritorial.

De aceea e foarte important ca în procesul de dresaj să îi implici pe toți membrii familiei.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să faci asta, unul dintre ele fiind și faptul că implicarea familiei ajută la consolidarea relațiilor pisoiului cu toată lumea.

Pentru a da dresajului o anumită coerență și pentru a-ți spori șansele de reușită, nu uita să îi informezi și pe ei de obiectivele dresajului și care sunt metodele pe care le veți folosi.

Dacă locuiești singur, nu te îngrijora, poți să apelezi la prieteni: îi poți invita de câteva ori la tine acasă pentru a-l putea învăța pe pisoi să socializeze și cu alte persoane. Nu lungi inutil sesiunile de dresajPerioada de timp pe parcursul căreia o pisică poate fi atentă e, de regulă, destul de scurtă, așa că nu ar fi bine să o torturezi cu sesiuni foarte lungi de dresaj.

Ideal ar fi ca lecția să dureze atâta timp cât pisoiul dorește să stea în preajma ta.

De asemenea, odată ce pisoiul a învățat o comandă, ar trebui să practici acea comandă și în alte zone ale casei.

De exemplu, dacă mai ai și un cățel și îl înveți pe pisoi să socializeze cu el doar în sufragerie, pisoiul ar putea crede că al doilea animal de companie există doar în acel spațiu și nu va reacționa cum îți dorești atunci când îl întâlnește și în alte încăperi. De menționat și că pedepsele nu sunt o strategie câștigătoare când încerci să antrenezi un pisoi: el pur și simplu nu va înțelege unde greșește și există riscul să devină și mai reticent la dresaj.

De asemenea, ar trebui să păstrezi un ton calm și blând pe tot parcursul lecțiilor, până la urmă îți dorești ca pisoiul tău să învețe niște lucruri, nu să învețe să îi fie frică de tine. Dresajul unui pisoi poate fi o activitate distractivă pentru întreaga familie, iar dacă te înarmezi cu suficientă răbdare, atunci rezultatele vor fi, cu siguranță, pe măsură. Foto: Shutterstock

Sursa: Observator